Kuvassa Teikarin taistelijoita.

Jatkosodan unohdettu ratkaisutaistelu

Karjalassa käytiin jatkosodan ratkaisevia torjuntataisteluita, joista Viipurinlahdella sijaitsevien Teikarin ja Melansaaren taistelut ansaitsevat aikaisempaa enemmän huomiota.
Kuvassa Aleksi Lysander

Sodan ammattilainen

Suomalainen Aleksi Lysander lähti 18-vuotiaana Ranskan muukalaislegioonaan, maailman vaatimipaan sotilaskoulutukseen. Kun Ukrainan sota alkoi, hän lähti ensimmäisten vapaaehtoisten joukossa eturintamalle. Aleksille heikompien auttaminen on ollut velvollisuus aina.
Kuvassa Joe Biden

"Puolustamme jokaista tuumaa" – Joe Biden toisti tuttua viestiä Helsingissä

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden vahvisti Helsingissä järjestetyssä huippukokouksessa Yhdysvaltojen sitoutumisen transatlanttiseen turvallisuuteen.
Kuvassa kaksi varusmiestä taisteluvarustuksessa

Maavoimat esitteli pitkäjänteisen varustekehityksen tuloksia

Uuden kaluston keskiössä ovat uudet käsiaseet sekä tulivoimapäivitykset, mutta mielenkiintoista kehitystä löytyy myös muilta osa-alueilta.
Kuvassa NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmä

Ilmapuolustus toteutetaan yhdessä

Suomen ilmapuolustuksessa yhdistyvät kaikki puolustushaarat ja lukuisat eri järjestelmät. Yhdessä nämä muodostavat uskottavan ilmapuolustuksen kokonaisuuden, joka kykenee vastaamaan uhkaan kuin uhkaan.
Suomen pääministeri Petteri Orpo kättelemässä Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergiä

Euroopan puolustuksen pitkä tie

Eurooppalaisessa integraatiossa turvallisuus- ja puolustusyhteistyön merkitys on kehittynyt aste asteelta. 70 vuotta sitten puolustusyhteisön syntyminenkin oli lähellä.
Turkin presidentti Erdogan sekä Ruotsin pääministeri Kristersson kättelemässä

Ruotsin Nato-jäsenyys otti harppauksen eteenpäin

Turkin presidentti Erdogan ilmoitti myöhään maanantai-iltana antavansa tukensa Ruotsin jäsenyydelle.
Kaartinjääkärit lukemassa uusinta Ruotuväkeä

Hoi uusi varusmies! Olisiko sinusta erityistehtäviin?

Samalla kuin uudet varusmiehet ovat aloittaneet palveluksensa, etsintä uusille erityistehtäviin komennettaville alkaa. Ainutlaatuinen tilaisuus yksilöllisen panostuksen antamiselle on tuntunut nykyisille Kaartin jääkärirykmentin erityiskomennusjoukkueen jäsenille lottovoitolta.
Varusmiessoittajat

Varusmiessoittajat viihtyvät palveluksessaan musiikin parissa

Laulamista, soittamista, tekniikkaa ja viestintää. Muun muassa tällaisia mahdollisuuksia on tarjolla Puolustusvoimien soittokunnissa.
Vaasan rannikkojääkäripataljoona

Teikarin päivänä muisteltiin rannikkojääkärien historiaa

Vaasan Rannikkojääkäripataljoonan perinnepäivää vietettiin keskiviikkona heinäkuun viidentenä päivänä Upinniemen ja Dragsvikin varuskunnissa.
Kuvassa tuore alokas Lauri Elomaa.

Nato-Suomen ensimmäiset alokkaat

Aamut alkavat jälleen uudelle saapumiserälle. Heinäkuun 3. päivänä palvelukseen saapuvat aloittavat sen Nato-jäsenyyden jälkeisessä Suomessa.
Kuvassa Aku Louhimies

Aku Louhimiehen uutuussarjan kuvaukset aloitettiin Santahaminassa

Suomen suurimmaksi toimintasarjaksi luonnehditun Konfliktin kuvaukset aloitettiin Santahaminan metsäisessä ympäristössä.
Kuvassa Puolustusvoimien tutkimusjohtaja Jyri Kosola

Puolustusvoimille tunnustusta tutkimusyhteistyöstä

Aalto-yliopisto antoi ylimmän huomionosoituksensa Puolustusvoimien tutkimusjohtajalle. Tutkimusyhteistyö Aalto-yliopiston ja Puolustusvoimien välillä on toiminut jo pitkään.
Grafiikassa on armeijaan pakattavia varusteita

Intti edessä? Ota nämä mukaan

Ennen palveluksen alkamista moni varmasti miettii, mitä armeijaan kannattaa ottaa mukaan. Vain muutama asia on pakollinen, mutta palvelusmukavuutta voi muutamalla tavaralla lisätä merkittävästi.
Kuvassa Ville Kostian, Elina Riutta sekä Mika Aaltola

Asevelvollisuuden suuntaa pohdittiin SuomiAreenassa

Varusmiesliiton paneelikeskustelussa nousi esille, että naisten asevelvollisuus voisi nostaa yleistä maanpuolustustahtoa.
Kuvassa Jukka Niva.

Sosiaalinen media informaatiovaikuttamisen työkaluna

Modernin informaatiovaikuttamisen tärkein työkalu on sosiaalinen media. Valheellista tietoa voi olla vaikea erottaa sosiaalisesta mediasta.
Neljä Hawk-suihkuharjoituskonetta ilmassa

Ilmavoimat palauttaa osan Hawk-koneista käyttöön

Yhteensä 16 Hawk-suihkuharjoituskonetta palaa käyttöön reilu kuukausi sitten tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Koneet osallistuvat jo ensi viikolla suureen harjoitukseen.
Kuvassa sotilas katsomassa näyttelyä

Vapaussotakokoelma on ensimmäistä kertaa esillä Haminassa

Vapaussodasta on kulunut tänä vuonna 105 vuotta, minkä kunniaksi sen tapahtumia voi tutkia Haminassa uudessa näyttelyssä.
Kuvassa Frank Martela.

Merkityksen jäljillä

Suomalaisten filosofien kärkijoukkoon kuuluva Frank Martela haluaa auttaa ihmisiä löytämään heidän oman hyvän elämän reseptinsä. Sisäistä motivaatiota, merkityksellisyyttä ja hyvän tekemisen tärkeyttä tutkinut tietokirjailija on löytänyt työstään sen, mitä hän haluaa tarjota muille.
Kuvassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö kättelee väistyvää pääministeri Sanna Marinia.

Niinistö haluaa mukaan valiokuntatyöhön myös Orpon kaudella

Eilen tiistaina Petteri Orpo (kok.) nimitettiin pääministeriksi eduskunnan täysistunnossa. Iltapäivällä niin työnsä päättävä, kuin myös työnsä aloittava hallitus tervehti tasavallan presidenttiä Presidentinlinnassa.