Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Elias Harinen

Uudet alokkaat noutamassa varusteitaan varusvarastolla

Uudet alokkaat kävivät vain noutamassa varusteensa ja lähtivät urheilukomennukselle.

"Ehkä opin vielä viikkaamaan vaatteita" – Pelicansin kiekkoilijat ehtivät vain pistäytyä varuskunnassa ennen SM-finaaleita

Onni Aarnos

E-urheilija ja miljonääri Joona Sotala nimekkäin uusi alokas Puolustusvoimien urheilukoulussa.

Uudet urheilukoululaiset aloittivat palveluksen maanantaina Kaartin jääkärirykmentissä ja Kainuun prikaatissa. Talvilajien saapumiserässä urheilukouluun valittiin yhteensä 99 urheilijaa 22 eri lajiryhmästä.

Vahvimmin edustettuina ovat jääkiekkoilijat, joita valittiin urheilukouluun 23 kappaletta. Suurin osa palvelukseen astuvista kiekkoilijoista pelaa kotimaan SM-liigassa, mutta mukana on pelaajia myös Ruotsin ja Pohjois-Amerikan sarjoista. Suurimmalla osalla jääkiekkokausi on jo päättynyt, mutta muutamaa alokasta odottavat ensimmäisen palvelusviikon päätteeksi komennus SM-liigan finaalipeleihin.

– Komennus järjestyi helposti. En ollut ajatellutkaan palveluksen lykkäämistä, koska oli mahdollista saada urheilukomennus pelejä varten, Pelicansin Aleks Haataja kertoo. 

Ratkaisupeleihin suuntaa hänen lisäkseen Konsta Hirvonen samasta seurasta. Molemmat pelaajat suhtautuvat positiivisesti varusmiespalveluksen aloittamiseen.

– Mielenkiintoista nähdä myös tämä puoli ja vähän erilaista arkea. Hienoa että urheilukoulussa on myös jääkiekko yhdistetty ja lajiharjoittelu onnistuu.

Kaartin jääkärirykmentissä palveluksensa aloittaa myös useampi koripalloilija ja salibandyn pelaaja. Joukkuelajeista myös lentopallo, jääpallo ja käsipallo ovat saaneet useamman miehen edustuksen. Lisäksi Mats Johnsson sai ensimmäisenä suomalaisena vesipalloilijana kutsun urheilukouluun. 

Kenties tunnetuin uusi urheilukoulun alokas on e-urheilija Joona Sotala, joka on edustamassaan Starcraft II -pelissä maailman ehdotonta parhaimmistoa.

Kainuun prikaatin puolella palvelukseen astuivat puolestaan Suomen lupaavimmat ampuma- ja maastohiihtäjät. Esimerkiksi Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen voitti alkuvuonna 10 kilometrin pikakilpailussa ampumahiihdon nuorten Euroopan mestaruuden ja samaa seuraa edustava Niilo Mäkinen on maastohiihdon hallitseva nuorten suomenmestari 10 ja 20 kilometrin matkoilla.

Pelicansin Konsta Hirvonen toivoo oppivansa palveluksessa myös käytännönläheisiä asioita.

– Ehkä opin vielä paremmin viikkaamaan vaatteita, hän pohtii.