Kolme osallistujaa juoksun jälkeen.

Punaisen baretin metsästäjät

Laskuvarjojääkärin koulutukseen karsitaan vain parhaat. Kouvolassa järjestetyissä valintakokeissa koettiin voittoja ja pettymyksiä.
Olli Rehn

Tasavallan mies

Olli Rehn on valtiomies, joka tuntee Suomen talouden ja kansainväliset suhteet. Miten nuoresta varaosamyyjästä ja futarista tuli Suomen Pankin pääjohtaja?
Kuvassa kolme reserviläistä

Reportaasi: Aika velikultia

Sodassa Suomea puolustaisivat tavalliset reserviläiset. Tällaisia he ovat.
Kuvassa Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen

Kivisen mukaan Nato tulee näkymään monessa

Puolustusvoimain komentajan, kenraali Timo Kivisen mukaan Nato tuo mukanaan uusia tehtäviä sekä viidennen artiklan mukaisia sotaharjoituksia.
Kuvassa Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari

Ratakadun miehiä

Antti Pelttari on johtanut Suojelupoliisia nyt yksitoista vuotta. Sinä aikana lähes kaikki on muuttunut – ja toisaalta ei mikään.
Kuvassa kenraaliluutnantti Pasi Välimäki

Seuraa johtajaa

Maavoimien komentajan, kenraaliluutnantti Pasi Välimäen työssä jalkaudutaan harjoituksiin ja suunnitellaan askelmerkkejä tulevien Nato-liittolaisten kanssa. Ruotuväki seurasi viikon ajan tapaa, jolla Välimäki johtaa Maavoimia.
Mika Aaltola

Politiikan aaltoilun rannalta seuraamista

Jos suomalaisia pyydettäisiin nimeämään yksi asiantuntija, Mika Aaltola olisi luultavasti monen ensimmäinen vastaus. Ulkopoliittisen instituutin johtaja on ollut näkyvä henkilö mediassa ja nyt hän kertoo itsestään Ruotuväellekin.
Tyhjä työpöytä

Edunvalvonnan alennustila

Jos varusmies kohtaa epäasiallista käytöstä tai haluaa kehittää olojaan, on hän yhteydessä varusmiestoimikuntiin. Kunnollinen edunvalvonta ei kuitenkaan ole mahdollista kaikissa varuskunnissa – Pääesikunnan määräyksistä huolimatta.
Maastokuorma-autoja hiekkamontussa

Kulju ei ole kirosana

Yksikään sotilas ei taistele ilman, että sotilaskuljettaja toimittaa hänelle täydennyksiä. Siksi kuljettajat ovat avainasemassa maanpuolustuksessa. Niinisalossa kuljettajat ovat maastoajoharjoituksessa osana koulutusta tehtäväänsä.
EU:n ja Venäjä ovat jatkaneet yhteistyötä ydinvoiman osalta.

Ydinvoima – irtiotto Venäjästä vai uusi energialoukku?

Euroopan irtautuessa energiakytköksistään Venäjään yhdeksi korvaajaehdokkaaksi on noussut jo unohdetuksi luultu ydinvoima. Tutkijoiden ja energiayhtiöiden piirissä ydinvoiman turvallisuuspoliittisesta ulottuvuudesta ollaan silti erimielisiä.
Reserviläiset osallistuivat kertausharjoitukseen Latvian Aluksnessa elokuussa.

Asevelvollisuus tulee Latviaan – Puolustusministeri Artis Pabriks kertoo, että oppia haetaan erityisesti Suomesta

Latvia siirtyi ammattiarmeijaan 2007, mutta 16 vuoden tauon jälkeen asevelvollisuus otetaan uudestaan käyttöön.
Valtakunnansovittelija Anu Sajavaara

Työmarkkinoiden uusi erotuomari

Tuoreella valtakunnansovittelija Anu Sajavaaralla on historia työnantajien puolella ja tulevaisuus työmarkkinasuhteiden parantamisessa.
Otsikoita maanpuolustusksesta

Kun lehtien sivut täyttyivät maanpuolustuksesta

Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan lähes kaksinkertaisti uutisoinnin Puolustusvoimista, Pääesikunnan media-analyytikko Jussi Kivioja kertoo. Samalla sävy on muuttunut aiempaakin myönteisemmäksi.
Uudenmaan prikaatin reserviläiset valmistautumassa ampumaan kranaatinheittimillä.

Yhteistoiminta, yhteistoiminta, yhteistoiminta

Niinisalossa järjestetyssä 1400 ihmisen tykistöharjoituksessa yhteen hiileen puhalsivat varusmiehet, henkilökunta, reserviläiset, Maa- ja Merivoimat sekä Suomi, Iso-Britannia ja Yhdysvallat.
Valtiovarainministeri Saarikko esitteli valtion budjettiesityksen 1. syyskuuta 2022.

Muuttunut turvallisuuspoliittinen ympäristö vaikuttaa koko valtion budjettiin

Eduskunta päättää pian valtion talousarviosta vuodelle 2023. Budjetissa on huomioitu Ukrainan sodan merkittävät taloudelliset vaikutukset yhteiskuntaan.
Kuvassa savuava taivaanranta

Rakkautta, anarkiaa ja sotaa

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla nähtiin Ukrainasta kertovia elokuvia. Ne näyttävät sodan monet kasvot ja antavat uusia näkökulmia uutistulvaan.
Kuvassa vedenpuhdistuslaitteen yksityiskohta.

Käänteisosmoosilla juomavettä taistelijoille

Rannikkoprikaatissa vesihuollon tavoitteena on hajuton, mauton ja väritön lopputuote, joka on kuitenkin elintärkeä harjoitteleville ja taisteleville joukoille.
Kuvassa toimittaja kaartinjääkäri Hämäläinen putkessa

Rauniokoirat ovat korvaamaton apu kadonneiden etsinnässä

Eläimet ovat yhä tänäkin päivänä tärkeä osa sekä Puolustusvoimien että muiden viranomaisten toimintaa. Useimmiten viranomaistehtäviin koulutetaan koiria ja hevosia.
Kuvassa Kolin kansallispuistossa.

Kolin monipuolinen tarjonta houkuttelee matkailijoita Pohjois-Karjalaan

Pohjois-Karjalan vetonaula Kolin kansallispuisto on paitsi näyttävä luontokohde, myös kulttuuritapahtumia täynnä. Alueen omaleimainen tunnelma halutaan säilyttää tulevaisuudessa lisääntyneestä matkailusta huolimatta.
Kuvassa Eero Heinäluoma

EU-yhteistyö puolustuksen saralla kulkee eteenpäin

Ukrainan konflikti on kiihdyttänyt puolustusyhteistyön syventämistä Euroopan unionin jäsenmaiden välillä. EU:n puolustusvaliokuntaan kuuluva europarlamentaarikko Eero Heinäluoma arvioi asenteiden muuttuneen kuluvan vuoden aikana selvästi myönteisemmiksi EU-puolustusta kohtaan.
Kuvassa helikopteri USS Kearsargen

USS Kearsarge -maihinnousualus mahdollistaa rannikkojoukkojen nopean toiminnan

Yhdysvaltain merijalkaväen valmiusryhmän tukialus USS Kearsarge on kelluva tukikohta sillä operoiville ilma- ja rannikkojoukoille. Aluksen kannelle mahtuu niin kevyitä taisteluhelikoptereita kuin myös raskaita Harrier-taisteluhävittäjiä.
Kuvassa taistelusukeltaja

Tasokoe testaa sukeltajien henkistä ja fyysistä kestävyyttä

Sukeltajien tasokoe 4 on varusmiehille niin fyysisesti kuin henkisestikin raskas suoritus. Päivät venyvät pitkiksi ja ohjelmaan sisältyy muun muassa ammuntaa, melontaa ja sukeltamista. Raskaassa suorituksessa auttaa jaksamaan hyvä ryhmähenki.
Kuvassa jokamiesluokan kilpailu.

Erikoisuutena voimankäyttövälineet

Sotilaspoliisin varustus mukailee melko identtisesti niin sanotun normisotilaan varustusta. Varustukseen sisältyvät kuitenkin voimankäyttövälineet, joita ei aivan joka sotilaalta löydy.
Kuvassa jokamiesluokan kilpailu.

Vauhtia kallossa ja bensaa suonissa

Jokamiesluokka on moottoriurheilun suomalainen erikoisuus, joka houkuttelee harrastajia ja katsojia huokeilla hinnoilla ja riehakkaalla toiminnalla. Ruotuväki kävi tutustumassa helposti lähestyttävään vapaa-ajan autourheiluun.
Alokkaat kantavat halkoja.

Telttasalot kilisivät Vekaranjärvellä

Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä järjestettiin heinäkuussa kaksipäiväinen ensiyö-harjoitus. Uudet alokkaat oppivat harjoituksen aikana paljon ja kokonaisuudessan harjoitus oli onnistunut.
Kuvassa Combat Camera -mies.

Kamerat taistelun keskellä

Puolustusvoimien Combat Cameraa toiminnanläheisempää kuvaustoimintaa on vaikea löytää. Taistelukuvaajat toimivat kentällä kuin muutkin sotilaat, mutta heillä kulkee valtava arsenaali kuvauskalustoa mukanaan.
Kuvassa Heikki Silvennoinen

Kun kitaristista kuoriutui koomikko

Puolustusvoimien kesäkiertueella soittanut Heikki Silvennoinen tykkää naurattaa yleisöä niin esiintymislavalla kuin televisiossakin.
Kuvassa pride-lippu ja varusmiehiä

Ennaltaehkäisy on tehokkain tapa kitkeä syrjintää

Henkilöiden oikeudenmukainen kohtelu kuuluu Puolustusvoimien arvoperustaan ja sen eteen tehdään töitä monin tavoin. Esimerkiksi tänä vuonna päivitetty normi syrjinnän ja epäasiallisen käyttäytymisen ehkäisystä ja käsittelystä ohjaa toimintaa niin varusmiespalveluksessa kuin työpaikoilla.
Kuvassa Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari

Tutkija, joka selittää Venäjää suomalaisille

Kansainvälinen politiikka ja Venäjä ovat olleet läsnä tutkija Sinikukka Saaren elämässä kouluajoista lähtien. Opiskeluaikana Ulkopoliittisen instituutin tutkimusprojektiin mukaan päässyt Saari ymmärsi haluavansa luoda uraa tutkijana.
Kuvassa Sisu SA-150

Masi on tullut jäädäkseen

Puolustusvoimien luotettu maastokuorma-auto, Sisu SA-150 eli tuttavallisemmin Masi on ehtinyt jo 40 vuoden ikään. Iästään huolimatta kotimainen Masi palvelee yhä käyttäjiään niin Puolustusvoimissa kuin siviilissäkin.