Kuvassa alikersantti Soili Kalliokoski.

Kohti pettymystä ja sen yli

Eihän sitä kukaan halua kokea, mutta jossain kohtaa se tulee väistämättä vastaan. Aiheuttaa tuskan tunteita kietoutuessaan vahvasti ympärillesi. Nimittäin pettymys.
Kuvassa kaartinjääkäri Jere Tuononen.

Toimittaja tekee työtä karanteenin kaltaisissa olosuhteissakin

Pahentunut koronatilanne Puolustusvoimissa on osoittanut, että nopeastikin muuttuviin tilanteisiin voidaan sopeutua.
Kuvassa kaartinjääkäri Kosma Rönkä

2022 – uusi, vanha vuosi?

Vuosi 2021 oli raskas ja koronapandemian täyteinen. Vuonna 2022 Puolustusvoimat ja koronavirus ottavat toisistaan mittaa uusintaottelussa.
Kuvassa Alexander Roininen

Vuosi ruohonjuuritasolla – mitä HX-hankkeen ja kutsuntauudistuksen alta jäi piiloon?

Hypätään hetkeksi pois laajasta maanpuolustuksellisesta näkökulmasta ja pohditaan, miltä kulunut vuosi on näyttäytynyt varusmiesten näkökulmasta.
Kuvassa Konsta Tourunen

Jouluinen vai aamuinen gines?

Aamuja kaikille joulua intissä viettäville. Mutta myös erittäin hyvää joulua, sillä gines tarjoaa kaksi ainutlaatuista mahdollisuutta, joista itse joulupukkikin muistuttaa.
Kuvassa Johannes Klinge

Ihmisen ja sotilaan kunnia

Ranskalainen sotilas ja runoilija Alfred de Vigny loi uudelleen sotilaan kunnian käsitteen. Hänen ajatuksistaan on hyötyä nykysotilaankin itsetutkiskelussa.
Kuvassa Paavo Peltomäki

Maalitaulu kunniatehtävänä

Asepalvelusta suorittavat joutuvat tottumaan katseisiin ja kommentteihin kadulla. Myös maastopukuiset tulisi kohdata tavallisina ihmisinä.
Kuvassa Elina Ahde

Minustako sotilas?

Polku alokasjaksolta reserviin on raskas, mutta ei ylitsepääsemätön. Jokaisen naisen kannattaisi antaa asepalvelukselle mahdollisuus.
Kuvassa Oskari Eronen

Kohti työelämää, tahdissa – mars!

Intti vie aikaa muulta elämältä, mutta tarjoaa hyödyllistä oppia muun muassa täsmällisyydestä, vastuunkannosta ja ryhmässä toimimisesta. Onko poterosta helpompi ponnistaa työmaailmaan?
Kuvassa Kosma Rönkä

Varusmiesten valta vaikuttaa

Intin aikana yhteiskunnallinen aktiivisuus jää monella taka-alalle. Siinä eivät voita varusmiehet, Puolustusvoimat eikä Suomi.
Kuvassa Jere Tuononen

Reserviläistoiminta – jatkoa intille?

Moni palveluksen käynyt voisi ajatella, ettei haluaisi jatkaa reserviläistoiminnassa. Reserviläistoiminnan ja intin välillä on kuitenkin huomattavia eroja.
Kuvassa Alexander Roininen

Mikäs se barbaarimaa Suomi oikein on?

Valtioiden määrä, joissa on käytössä asevelvollisuus, on vähentynyt voimakkaasti sotien jälkeen. Asevelvollisuutta tulee lähteä kehittämään objektiivisesti tehokkaan dialogin keinoin.
Kuvassa Konsta Tourunen

Yllätyin, että puhelimella voi soittaa ja kohdata keskustelukumppanin

Soittaminen on aliarvostettua. Sen hienoudet ymmärtää vasta, kun kasvokkaiset tapaamiset eivät ole mahdollisia. Näin on esimerkiksi varusmiespalveluksessa.
Kuvassa Ture Laiti

Oispa aamuja enemmän…

Saapumiserän 1/21 viimeisetkin edustajat ovat nyt palveluksensa loppusuoralla. Viimeisiä aamuja odotellessa on hyvä hetki katsoa, mitä on jäänyt käteen.
Kuvassa alikersantti Eino Rissanen

Onko Puolustusvoimien hiussäännöissä tolkkua?

Miesten ja naisten eriävät ohjeet hiusten pituudesta eivät seiso vankalla pohjalla, vaan perustuvat paljolti kulttuurisiin käsityksiin sukupuolista.
Itsetutkiskelua

Itsetutkiskelua

Roomalaisen filosofikeisarin ajatukset tarjoavat arvokkaita näkökulmia jokapäiväiseen elämään sekä kannustavat hyödyntämään varusmiesaikaa henkilökohtaiseen kehittymiseen.
Pojasta mieheksi?

Pojasta mieheksi?

Varusmiespalveluksesta puhutaan aikana, jolloin pojista tehdään miehiä tai jopa tosimiehiä. Nykypäivän miehekkyyden mittapuussa tulisi kuitenkin tarkastella muutakin kuin sotilaallista jämäkkyyttä.
Merkityksellistä ikävöintiä

Merkityksellistä ikävöintiä

Ikävä on vaikea tunne, mutta se kuitenkin muistuttaa kuinka merkityksellisiä ihmisiä elämässäni on ja kuinka onnekas olen niistä hetkistä, jotka vietän heidän kanssaan.
Yhteistuvat kunniaan!

Yhteistuvat kunniaan!

Yhä useampi nainen hakeutuu vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Ennemmin tai myöhemmin tulevan alokkaan on pohdittava sitä, olisiko valmis kokeilemaan yhteistuvassa asumista. Esimiehet päättävät, kenen kanssa kukakin nukkuu. Varusmiehillä on kuitenkin oikeus päättää, haluavatko he asua samaa sukupuolta olevien kanssa vai olisiko yhteistupa mahdollisesti mieluinen ratkaisu.
Puolustusselonteko ja hybridivaikuttaminen

Puolustusselonteko ja hybridivaikuttaminen