Kuvassa RUK:in päärakennus Haminassa.

Reserviupseerikoulu juhlistaa vihdoin satavuotista taivaltaan

Reserviupseerikoulun satavuotisjuhlat järjestetään tänään verkossa. Koulun johtaja, eversti Vesa Helminen sanoo, että myös tuhansien reserviupseerien juhlaan Haminassa oli ehditty varautua.
Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen.

Komentajien vuosittainen vuoropuhelu

Kokous Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusvoimien komentajien välillä oli onnistunut. Yhteistyö vaatii säännöllistä kanssakäymistä, joka tällä kertaa mahdollistettiin etäyhteyden avulla.
Kuvassa kolumin kirjoittaja Patrik Haverinen.

Ikävästä

Palvelusvuoden lähestyessä loppuaan mieleen tulvivat toinen toistaan upeammat skenaariot, joita olen itselleni etukäteen maalannut. Onneksi mikään niistä ei ole toteutunut.
Hävittäjälentokone nousemassa ilmaan.

Viidennen sukupolven hävittäjät mukana lentotoimintaharjoituksessa

Ilmavoimien kansainvälinen ACE-harjoitus huipentaa pitkän suunnittelutyön. Harjoitukseen osallistuu isäntämaiden Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi useita muitakin valtioita, mutta koronapandemian vaikutukset on pystytty harjoituksessa huomioimaan.
Varusmies puhelimellaan takaa kuvattuna.

Liittolaiset vakoilevat toisiaan iloisesti

Tiedustelu elää omaa elämäänsä ihmisten keskellä. Se ei tarkoita aina nurkan taakse vilahtavaa agenttia tai salakuuntelua. Tiedustelu koskettaa meistä jokaista.
Rokote menossa varusmiehen käteen.

Kaikille varusmiehille mahdollisuus koronarokotukseen heinäkuussa

Heinäkuussa palveluksessa oleville varusmiehille tarjottava vapaaehtoinen koronarokote voi ennen pitkää mahdollistaa koronan tuomista erityisjärjestelyistä luopumisen. Pääesikunnan hallintoylilääkäri, lääkintäkapteeni Taija Lahtinen luottaa, että tarpeeksi moni varusmies päätyy ottamaan rokotteen.
Kuvassa Patrian pyöräpanssariajoneuvo.

Maavoimien liikkuvuushanke vakuutti latvialaiset

Maavoimien pyöräpanssariajoneuvohanke etenee hankintoihin mahdollisesti jo tämän vuoden aikana. Suomen ja Latvian lisäksi hanke on herättänyt mielenkiintoa muuallakin. Toukokuun demokiertue onnistui tavoitteissaan.
Hämeenmaa-alus kesäisillä vesillä.

Hämeenmaa ja Vahterpää kansainvälisen harjoituksen aalloilla

Monikansallinen Baltops 2021 -harjoitus on kuluvan vuoden suurin kansainvälinen harjoitus, johon Merivoimat osallistuu.
Neljä lippua salossa, kaksi EU-lippua ja kaksi ECDC:n

Suurvallat ja pandemia lisäävät kiinnostusta EU:n puolustukseen

Suurvaltojen eli Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän viimeaikainen toiminta sekä koronapandemia ovat lisänneet kiinnostusta Euroopan unionin puolustuksen kehittämiseen. Tämä kävi ilmi EU-komission Suomen edustuston 4. kesäkuuta järjestämässä paneelikeskustelussa.
Tasavallan presidentin Sauli Niinistö laskeutuu portaita lipunnostoa varten.

Juhlakaluina kaikki kenraalikunnasta kotiväkeen

Tänään suomalaiset pysähtyvät arvostamaan menneiden ja nykyisten sukupolvien työtä kotimaan turvallisuuden edistämiseksi. Koko Puolustusvoimien henkilökunta juhlii päivää yhdessä tilaisuudessa ensimmäistä kertaa historiassa.
Päesikunta 100 -vuotta teos pöydällä.

Pääesikunta sai viimein historiateoksensa

Pääesikunta 100 vuotta -historiateos julkaistiin puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta. Teos on artikkelikokoelma, joka valottaa niin Pääesikunnan yli satavuotista historiaa kuin nykyisyyttäkin.

instagram

youtube