Kuvassa Elisa Gebhard

Aikamme sukupolvikokemukset

Asepalvelus koskee suomalaista nuorisoa erityisellä tavalla. Valtion nuorisoneuvoston puheenjohtaja Elisa Gebhard laajentaisi ja kehittäisi kutsuntoja, jotta niiden avulla voitaisiin saada tietoa nuorten tilasta.
Kuvassa matruusi Hoffström.

"Kaikki, mitä ei osaa, opetetaan ja koulutetaan"

Laivakokki, matruusi Jani Hoffström on intissä saanut kokea muun muassa Turun ulkosaariston maisemat ja yhteistyön kadettien kanssa. Ruoanlaittotaidot olivat palveluksen alkaessa olemattomat, mutta intti on opettanut paljon.
Kuvassa varusmiehet lastaamassa merimiinoja alukseen.

Merten kauhu

Suomen aluevesillä on paljon saaria, ja merialueet ovat suhteellisen matalia. Kumpikin näistä ominaisuuksista ovat miinoittamiselle edullisia. Merivoimissa varusmies pääsee tutustumaan merimiinoittamisen ihmeelliseen maailmaan.
Kuvassa kaksi henkilöä vanhoissa sotilaspuvuissa ratsailla.

Tuusulassa paljastettiin varuskunnan muistomerkki

Vanha varuskunta vetäytyi Tuusulasta pois, mutta kasarmialuetta ei jätetty pölyttymään. Tuusulalaiset antavat sotilasperinteiden näkyä paikkakunnallaan.
Ilman ystäviä tätä ei jaksaisi

Ilman ystäviä tätä ei jaksaisi

Tässä vaiheessa palvelusta voin jo sanoa, mikä on ollut parasta intissä: ystävät.
Kuvassa varusmies rautatieasemalla.

Pandemia-ajan pitkät palvelusputket jäävät historiaan

Varusmiesten korona-ajan poikkeuksellisen pitkistä palvelusputkista luovutaan, kun pandemiatilanne sen sallii – toivottavasti mahdollisimman pian.
Kuvassa varusmies sotilaskodin kassalla.

Sotilaskodin valikoima on vain muutaman klikkauksen päässä

Niinisalon ja Säkylän Sotilaskodit avasivat heinäkuun alussa viralliset verkkokaupat, joista varuskunnissa palvelustaan suorittavat varusmiehet voivat tehdä ostoksia.
Kuvassa alikersantti Riihimäki.

Vaunujen viehätyksissä

Kuukaudenkin kiinniolot jaksaa, kun tehtävät ovat mieluisia ja porukka mahtava, kertoo alikersantti Aleksi Riihimäki.
Kuvassa SuomiAreenan keskustelijoita tietokoneen näytöllä.

Varusmiesliitto kehittäisi kutsuntoja ja siviilipalvelusta

Maanpuolustusvelvollisuuden tulevaisuudesta puhuttaessa SuomiAreenassa esiin nousivat kutsuntojen ja siviilipalveluksen kehittäminen sekä turvallisuustietouden lisääminen koulutuksessa.
Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa

Minussa on ongelma, jokin virhe ohjelmoinnissa

Minun DNA-koodini ei ole virheetön. Koodaajalta on jäänyt näkemättä koodinpätkässä oleva virhe, jonka takia kärsin keskivaikeasta lukivaikeudesta. Virhe on räikeä, mutta en anna sen pilata elämääni tai vaikuttaa tekemiseeni.
Operaatiopäällikkö Välimäki: On varauduttava entistä monimuotoisempiin uhkiin

Operaatiopäällikkö Välimäki: On varauduttava entistä monimuotoisempiin uhkiin

Puolustusvoimien operaatiopäällikön, kenraalimajuri Pasi Välimäen mukaan Suomessakin on varauduttava perinteisten sotilaallisten uhkien lisäksi entistä monimuotoisempiin uhkiin. Välimäki sanoi torstaina 15. heinäkuuta SuomiAreenan keskustelussa MTV3:lla, että turvallisuusympäristön kehitys on vaikeasti ennakoitavissa.

instagram

youtube