Kuvassa Puolustusvoiman komentaja, kenraali Timo Kivinen.

Nato-jäsenyyden vaikutukset Suomelle nousivat maanpuolustuskurssin avajaisten puheenaiheeksi

Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa puhutti Euroopan muuttunut turvallisuustilanne. Puolustusministeri Antti Kaikkonen sekä Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen kertasivat puheenvuorossaan lähikuukausien tapahtumia ja muistuttivat maanpuolustuskurssin tärkeydestä Suomen kokonaisturvallisuuden kannalta.
Kuvassa alikersantti Ilmari Parviala

Uskalla olla vastuullinen silloin, kun muut eivät

Varusmiespalveluksessa moni oppii kantamaan vastuuta, mutta toisinaan vastuullisuus hylätään joko vahingossa tai tarkoituksella. Vastuullisuus on pohja niin organisaation kuin yksilönkin kehittymiselle.
Kuvassa alokkaita valatilaisuudessa.

Valamarssi pistää alokkaat koetukselle

Perinteikäs valamarssi liittää Lapin jääkäripataljoonan alokkaat sukupolvien mittaiseen jääkäreiden ketjuun.
Kuva Hornetista

Hornetien pauke kuuluu Pohjois-Karjalassa

Tällä viikolla Karjalan, Lapin ja Satakunnan lennostojen sekä Ilmasotakoulun henkilökunta harjoittelee ilmasta maahan -tykkiammuntoja. Harjoitus on osa Ilmavoimien tavanomaista koulutustoimintaa.
USS Kearsargen kannella lentokoneita

USS Kearsarge toteutti historiallisen vierailun Suomeen

Yhdysvaltain laivaston maihinnousutukialus USS Kearsargen henkilökunta esitteli aluksen operointikykyjä suomalaisille ja kehui kilpaa Suomen merivoimien suorituskykyä. Alus osallistuu Suomessa tällä viikolla alkavaan Merivoimien sotaharjoitukseen.
Chinook CH-47 Edestä

Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen helikopterit harjoittelivat yhdessä Utin jääkärirykmentin kanssa

Suomessa on tänä kesänä vieraillut kansainvälisiä helikopterijoukkoja Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Yhteistoiminta on sujunut mallikkaasti ja haastavat logistiikkaketjut ovat pelanneet erinomaisesti.
Kuvassa varusmiehiä valatilaisuudessa.

Porin prikaatissa sotilasvalat järjestetään omintakeisesti

Sotilasvalat järjestetään tänä kesänä normaalin kaavan mukaisesti. Porin prikaatille on ominaista järjestää valat kesäisin muualla kuin varuskunnan sisällä.
Kuvassa pistooli ampuja

Pohjoismaiden parhaat ampujat ottavat mittaa toisistaan Tyrrissä

Tänä vuonna Suomessa järjestettävät Pohjoismaiden ampumamestaruuskilpailut kokoavat pohjolan maat Utin jääkärirykmentin ampumaradalle. Viisipäiväiset kilpailut koostuvat sekä pistooli että kivääriammunnoista.
Kuvassa jokamiesluokan kilpailu.

Erikoisuutena voimankäyttövälineet

Sotilaspoliisin varustus mukailee melko identtisesti niin sanotun normisotilaan varustusta. Varustukseen sisältyvät kuitenkin voimankäyttövälineet, joita ei aivan joka sotilaalta löydy.
Kuvassa jokamiesluokan kilpailu.

Vauhtia kallossa ja bensaa suonissa

Jokamiesluokka on moottoriurheilun suomalainen erikoisuus, joka houkuttelee harrastajia ja katsojia huokeilla hinnoilla ja riehakkaalla toiminnalla. Ruotuväki kävi tutustumassa helposti lähestyttävään vapaa-ajan autourheiluun.
Kuvassa kaartinjääkäri Aleksi Hämäläinen

Puhalletaan yhteen hiileen!

Hyvät käytöstavat ja toisten kunnioittaminen kuuluvat siviilielämän ohella myös armeijaan. Asiat eivät kuitenkaan ole niin mustavalkoisia kuin luulla saattaa.