On hienoa olla suomalainen

On hienoa olla suomalainen

Suomalaisuus ja isänmaallisuus tarkoittavat tämän päivän nuorille jotain aivan muuta kuin nuorille kymmenen saati viisikymmentä vuotta sitten. Ydinmerkitys on kuitenkin sama: arvostus ja kunnioitus korvaamatonta kotimaatamme kohtaan.
Kuva sotilaasta taisteluharjoituksessa.

MPK:n valtionapu on toistaiseksi keskeytetty

Puolustusministeriö päätti väliaikaisena turvaamistoimena keskeyttää valtioavustusten maksamisen MPK:lle. MPK kokee päätöksen epäoikeudenmukaisena. Lisäksi päätöksen pelätään vaikuttavan merkittävästi reservin koulutusmahdollisuuksiin.
Kuva korpraali Saku Halosesta

Intti golfaten läpi

Urheilukoulussa aliupseerikurssia suorittava korpraali Saku Halonen on kiitollinen siitä, kuinka intissä lajiharjoittelu ja sotilaskoulutus tukevat toisiaan.
Taide ja varusmiespalvelus

Taide ja varusmiespalvelus

Arvoitus: ”Lähelläni on mukava olla, olen kaunis ja vaikutan tärkeältä, muttet ole varma mitä teen tai merkitsen sinulle... etenkään varusmiespalveluksessa. Mikä olen?”
Tiedustelua verkossa

Ensimmäinen sotilastiedustelun katsaus näki päivänvalon

Sotilastiedustelulaki edellyttää, että yleisistä periaatteista ja toimintatavoista kerrotaan julkisesti. Puolustusvoimat julkaisi 6. toukokuuta historiallisen raportin sotilastiedustelusta.
Kuvassa Hornet-hävittäjä

Suomi sai lopulliset tarjoukset uusista hävittäjistä

Viiden hävittäjävalmistajan jättämät tarjoukset arvioidaan ja päätös hankinnasta tehdään tämän vuoden lopulla.
Kuvassa Riku Rintala

Vaativia tehtäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia

Tiedustelulinjan oppilaskorpraali Riku Rintala kertoo, että metsässä on oltu aliupseerikurssin aikana paljon. Haastavista olosuhteista sään armoilla on kuitenkin selvitty hyvällä huumorilla.
Vihaan aamuja

Vihaan aamuja

Varusmiespalvelus pitää sisällään aamuja. Aamuja "vihataan" ja ne toivotetaan tervetulleeksi vaihtelevalla menestyksellä. Aamut ovatkin pahin vihollisesi palveluksen aikana, sillä ne voivat voittaa sinut puolelleen.
Mies suorittamassa vauhditonta pituushyppyä.

Sotilaan fyysisen toimintakyvyn tutkimustoiminta yksiin kansiin

Uuden teoksen sisältö on tarkoitettu erityisesti sotilaan kuormittumisesta, toimintakyvystä ja sen kehittämisestä kiinnostuneille opiskelijoille, tutkijoille ja asiantuntijoille.
Kuvassa juhlalähetyksen nauhoituksesta kuva esiintyjistä.

Kansallisen veteraanipäivän juhlaa vietettiin Tampere-talolla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korosti tervehdyksessään syvää kiitollisuutta ja kunnioitusta veteraanisukupolven tekoja kohtaan.
Kuvassa Ruotsin laivaston aluksia.

Kohti sukellusveneentorjunnan kehittämistä

Ruotsin merivoimat järjesti vuosittaisen sukellusveneentorjuntaharjoituksen, johon osallistuttiin Suomesta kahden aluksen voimin. Merellä tapahtunut harjoitus pystyttiin järjestämään koronarajoitukset huomioiden.

instagram

youtube