Kuvassa Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle tehtyjä maanpuolustusmitaleita.

Lisää vain sotilas – Hämeenlinnassa valmistetaan Puolustusvoimien metalliset osat

Kanta-Hämeessä sijaitsevassa kahdeksan tuhannen neliömetrin tehtaassa tuotetaan natsat kauluksiin, kilisevät rintapieliin ja jopa pronssista valettu tankki.
Kuvassa palkintotilaisuuden osallistujia ja palkittuja.

Ehrnrooth-palkinnon saajat korostivat työyhteisön merkitystä

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin (1905-2004) muistopalkinnot jaettiin neljälle ansioituneelle sotilasjohtajalle Säätytalolla Helsingissä 6. helmikuuta.
Kuvassa Ari Puheloisen kirja Sotilas ja työmies.

Köyhän perheen lapsesta Puolustusvoimain komentajaksi

Vuosina 2009–2014 Puolustusvoimain komentajana toimineen kenraali evp. Ari Puheloisen muistelmateos Sotilas ja työmies julkaistiin 3. helmikuuta. Kirjassaan Puheloinen korostaa työnteon merkitystä samalla kiittäen suomalaisen yhteiskunnan tarjoamaa mahdollisuutta edetä tärkeisiin työtehtäviin vaatimattomista lähtökohdista.
Kuvassa kaksi naisalokasta harjoituksessa.

Naissotilaita halutaan lisää - hakijoita aiempaa vähemmän

Puolustusvoimien tavoitteena on kouluttaa vuosittain 2000 naista, mutta tavoitteeseen on vielä matkaa. Tänä vuonna hakemuksia naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen tuli aiempaa vähemmän, vaikka hakijamäärät ovat kasvaneet viime vuosina.
Kuvassa Jarmo Salminen bussissa.

Reportaasi: Kasvun paikka

Helsingin edustalla on suljettu saari, jolla voi suorittaa päiväkodin, alakoulun, varusmiespalveluksen, yliopiston ja työuran. Santahaminassa kasvaneille siviileille pyssyjen pauke on arkipäivää.
Kuvassa kaartinjääkäri Lauri Höyssä

Reservin siviili

Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on noin 280 000, mutta reserviläisiä on lähes miljoona. Monelle isänmaan palveleminen poikkeusoloissa ei siis tapahtuisi rynnäkkökivääriä pidellen.
Keskustelua seminaarissa.

UPI:n Iro Särkkä: “Myös Natosta on kyettävä käymään kriittistä keskustelua”

MTS:n seminaarissa puhunut Särkkä ennakoi, että suurvaltakamppailu kiihtynee myös jatkossa.
Suomalainen UNIFL-joukko harjoittelee Libanonissa joulukuussa 2022.

Suomi lähettää pioneerijoukkueen Kosovoon – Osalla taistelijoista alle kaksi kuukautta kotiutumisesta

Kansainvälisissä valmiusjoukoissa varusmieskoulutuksensa saaneet taistelijat lähtevät matkaan helmikuussa. Naton pyytämä joukko tuo suuren lisäyksen Suomen vahvuuteen operaatiossa.
Presidentit Biden ja Erdogan

Turkki — solmukohta vai umpisolmu

Turkin ulkopolitiikka on tullut Nato-jäsenyyden ratifiointien myötä suomalaisten ruokapöytäkeskusteluihin. Natossa hangoittelu on kuitenkin vain pieni osa Turkin ulkopoliittisia ambitioita.
Kuvassa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Haavisto: Suomen linja yhteisestä Nato-hakemuksesta Ruotsin kanssa yhä muuttumaton

Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoi tiedotustilaisuudessaan, ettei Suomen kanta Nato-jäsenyyden hakemisesta yhdessä Ruotsin kanssa ole muuttunut Turkin lausunnoista huolimatta.
Kuvassa Lauri Tähtinen

Meksiko tasapainoilee lännen ja idän välillä

Meksikon presidentin mielestä Nato toimii Ukrainan suhteen moraalittomasti. Asiantuntijan mukaan Meksikon johdon puheet ovat kuitenkin ristiriitaisia maan taloussuhteisiin nähden.