Kuvassa kaartinjääkäri Aleksi Hämäläinen

Asenne ratkaisee

Vaikka lausahdus "asenne ratkaisee" saattaakin kuulostaa kliseiseltä, se toimii yllättävän hyvin tilanteessa kuin tilanteessa, sillä lopulta se tapa, jolla suhtaudut asioihin vaikuttaa aivan kaikkeen.
Kuvassa varusmies.

Valmius säilyy juhannuksenakin

Puolustusvoimien on toteutettava lakisääteisiä tehtäviään myös juhannuksena, jonka vuoksi osa varusmiehistä viettävät juhannuksen kasarmilla. Ohjelma on kuitenkin normaalia kevyempää.
Kuvassa upseerioppilaita Kirkkojärven marssilla.

Perinteinen Kirkkojärven marssi marssitaan tänään – seuraa upseerioppilaiden taivalta kartalta

Reserviupseerikoulun perinteikkäällä upseerioppilaiden koitoksella, Kirkkojärven marssilla, on pitkät perinteet jo vuodesta 1936. Tänäkin vuonna joukkueiden edistymistä voi seurata kartalta verkon kautta.
Kuvassa vuoden rauhanturvaajaksi valittu Aleksi Ruusu.

Vuoden rauhanturvaajaksi valittu Aleksi Ruusu on iästään huolimatta kunnioitettu reservin upseeri

Suomen Rauhanturvaajaliiton hallitus on valinnut vuoden 2022 rauhanturvaajaksi reservin vänrikki Aleksi Ruusun. Ruususta tuore tunnustus tuntuu todella hyvältä ja se merkitsee hänelle paljon.
Kuvassa F-35-hävittäjä

Pori Airshow tarjosi tilannekatsauksen F-35-hankkeeseen

Viikonloppuna järjestetyssä Pori Airshow -tapahtumassa yleisöllä oli mahdollisuus tutustua Hornetien seuraajiksi valittuihin F-35-hävittäjiin lähietäisyydeltä. Yhdysvaltalaisyritykset Lockheed Martin ja Pratt & Whitney esittelivät osastollaan hankkeen toteutusta ja koneen tekniikkaa.
Kuvassa Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari

Tutkija, joka selittää Venäjää suomalaisille

Kansainvälinen politiikka ja Venäjä ovat olleet läsnä tutkija Sinikukka Saaren elämässä kouluajoista lähtien. Opiskeluaikana Ulkopoliittisen instituutin tutkimusprojektiin mukaan päässyt Saari ymmärsi haluavansa luoda uraa tutkijana.
Kuvassa Sisu SA-150

Masi on tullut jäädäkseen

Puolustusvoimien luotettu maastokuorma-auto, Sisu SA-150 eli tuttavallisemmin Masi on ehtinyt jo 40 vuoden ikään. Iästään huolimatta kotimainen Masi palvelee yhä käyttäjiään niin Puolustusvoimissa kuin siviilissäkin.
Kuvassa Jens Stoltenberg

Hektinen Nato-kevät Brysselissä

Brysselin Suomen Nato-edustuston päällikkö Klaus Korhoselle jäsenhakemuksen jättö merkitsee Natolle uutta aikakautta. Nyt hän odottaa Turkin vastausta Suomen ja Ruotsin Nato-kysymyksiin.
Kuvassa kaartinjääkäri Miikka Kestikievari

Oikeudenmukaisen sodan hinta on harkinta

Sota on politiikan jatkamisen keino ja arkielämää ravisteleva ilmiö. Sodan luonteen ohella vähäpätöistä ei ole sekään, miten sitä käydään.
Kuvassa amiraali Rob Bauer

Suomen valtiojohto saa vieraakseen Naton sotilaskomitean puheenjohtajan

Naton sotilaskomitean puheenjohtaja, amiraali Rob Bauer vierailee tällä hetkellä Suomessa. Kuka hän on ja mikä hänen asemansa Natossa on?
Kuva Martti J. Karista pitämässä puhetta.

Eversti evp. Martti J. Kari väläyttää uuden puolustusviraston perustamista

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus vietti 15-vuotissyntymäpäiviään juhlallisissa merkeissä Jyväskylässä. Tilaisuuden juhlapuhuja filosofian tohtori, eversti evp. Martti J. Kari ehdotti puheessaan uuden viraston perustamista Ruotsin jalanjälkiä seuraten.