Kuvassa varusmies äänestää eduskuntavaaleissa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys sai varusmiehet rientämään vaaliuurnille

Kaartin jääkärirykmentin varusmiehet pitävät laitosäänestystä erittäin hyvänä uudistuksena. Varusmiesten alhainen äänestysprosentti on nähty ongelmana, johon tämä uudistus voi toimia lääkkeenä.
Kuvassa hiihtäjä lumipuvussa

Hiihtolajien sotilas-MM-kilpailut alkavat!

Suomi saa jännittää jälleen! Tänään alkavat viikon pituiset hiihtolajien sotilas-MM-kilpailut Ruotsin Bodenissa. Pitkän tauon jälkeen järjestettäviltä kilpailuilta voidaan odottaa asentoa horjuttavaa jännitystä, sillä kilpailijoiden taso on todellakin maailmanluokkaa.
Kuvassa hiihtäjiä startin yhteydessä

Hiihdon sotilas-SM-kilpailut järjestettiin Jääkäriprikaatissa

Puolustusvoimien etevimmät hiihtäjät niin henkilökunnasta kuin varusmiehistä ottivat mittaa toisistaan Rovaniemen hiihtoladuilla. Katseet kiinnittyvät myös ensi viikolla järjestettäviin MM-kisoihin.
Kuvassa varusmies äänestämässä

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa – äänestäminen ensi kertaa mahdollista varuskunnissa

Vuonna 2022 voimaan tullut lakiuudistus mahdollistaa laitosäänestämisen Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa.
Kuvassa perhosia kukan päällä

Tuttu uhka tutkassa

Siitepölykauden lähestyminen saattaa huolettaa koivun juuressa tetsaavaa allergikkoa. Huoleen on kuitenkin turha hukkua, sillä varusmiehellä on tukenaan riittävästi resursseja.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Turkin presidentin Racip Tayyip Erdogan kättelevät

Turkki on aikeissa ratifioida Suomen Nato-jäsenyyden

Suomi on nyt lähempänä Nato-jäsenyyttä kuin koskaan aiemmin. Turkin ratifioinnin jälkeen Suomi tarvitsee enää Unkarilta vastaavan, ja tie Natoon on auki.
Kuvassa painin EM-mitalistit Tino Ojala ja Jonni Sarkkinen poseeramassa kultamitallit kaulassa.

Urheilukoulun kultamitalistit saapuivat Suomeen

Painin EM-kilpailuissa kultaa voittaneet Urheilukoulun aliupseerioppilaat Tino Ojala ja Jonni Sarkkinen saapuivat mestareina takaisin Suomeen.
Kolme henkilöä tuvassa odottamassa kotiin lähtemistä

Kotiutumisen aika koitti taas

Tällä kertaa kotiutuvat olivat vaativiin miehistötehtäviin koulutetut 255 vuorokautta palvelleet henkilöt.
Everstiluutnantti lipattaa jääkärille.

Jääkärit kärkeen! - Kymen jääkäripataljoonan 102. perinnepäivän paraatissa palkittiin parhaimmat varusmiehet ja muisteltiin historiaa

Perjantaina järjestetyssä perinnepäivän paraatissa loisti vahvasti Kymen jääkärien perinne, ja luottamus nykyisten varusmiesten kykyyn puolustaa maatamme.
Mies seuraa tapahtumaa

Seppeleitä sankareille

Aurinko säihkyy kirkkaana Kasarmitorin jäätyneen mukulakivetyksen päällä. Keskitalven pysähtyneessä kaupunkimaisemassa elää uuden sotilassukupolven lisäksi muisto talvisodan päättymisestä, ja kaikesta siitä urakasta ja menetyksestä jota se vaati.
Helikopteri nousee pimeällä.

Oltermannia hiihdettiin läpi yön Pohjois-Savossa

Yli kaksisataa reserviläistä ja varusmiestä hiihtivät läpi pimeän ja pakkasen Siilinjärven ja Kuopion metsissä viime yönä.
Helikopteri nousee pimeällä.

Nopea, ketterä, tehokas – näin lentää NH90

Laajasti muunneltava NH90-kuljetushelikopteri on Suomessa jo lentotoiminnan konkari.
Haastateltava kuvassa puhuja korokkeella

Länsi iski Venäjän talouteen

Venäjän talous vajosi taantumaan vuonna 2022 sodan ja pakotteiden seurauksena. Pakotteet ohjasivat Venäjän etsimään uusia markkinoita.
Haastateltava kuvassa kädet ristissä

Twitter-aktivismia maastopuvussa

Nadiifo Omer twiittailee ahkerasti vapaaehtoisesta asepalveluksestaan suurelle seuraajakaartilleen. Omer on tykännyt uudesta arjestaan Kaartin jääkärirykmentissä.
Kuvassa puolustusvoimain komentaja Kenraali Timo Kivinen

Puolustusvoimain komentaja: Nato-jäsenyydestä huolimatta kotimaan turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu Suomelle

Helsingin Säätytalolla pidettiin taas uusimman Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaiset.
Simulaattorin lipas.

Sähköä ilmassa – Paukkupatruunoita täydentävän sähköisen järjestelmän käyttö alkoi varuskunnissa

Laitteisto tulee lisäämään palvelusturvallisuutta, harjoitusmahdollisuuksia ja huoltovarmuutta, ylivääpeli Riku Kolhonen arvioi.
Kuvassa Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita

Upseeriliitto: Puolustusvoimien henkilöstöresurssit riittämättömät

Upseeriliitto on huolissaan Puolustusvoimien henkilöstön riittävästä määrästä ja jaksamisesta. Nato-prosessi vaatii paljon niin henkilöstöltä kuin Puolustusvoimilta.
Antti Kaikkonen istuu pöydän ääressä Valtioneuvoston linnassa

Puolustusministeri Kaikkonen palasi virkaansa vanhempainvapailta

Antti Kaikkonen oli poissa virastaan joulukuusta asti, kunnes paluu tehtäviin koitti jälleen tiistaina. Ministeriä sijaistanut Mikko Savola erosi virastaan samanaikaisesti.
Kuvassa rajajääkäri tähtää aseellaan.

“En halunnut päästä helpolla” - tällaista on varusmiespalvelus Suomen pohjoisimmassa varuskunnassa

Ivalon rajajääkärikomppania on Suomen pohjoisin varusmiesyksikkö. Koulutus pohjoisessa on haastavaa sekä vaatimustasoltaan että sääolosuhteiltaan.
Kuvassa kuljettajakoulutuksessa käytettäviä raskaita sotilasajoneuvoja.

Kuljettajakoulutus rantautui Upinniemeen

Sotilaskuljettajakoulutus alkoi ensimmäistä kertaa Rannikkoprikaatissa. Jatkossa Merivoimat kouluttaa itse kaikki kuljettajansa.
Kuvassa sotilaita harjoittelemassa

Paikallispuolustusharjoitukset ovat tärkeä osa isompaa kokonaisuutta

Tuttu ja turvallinen -sanonta sopii hyvin myös maanpuolustukseen. Paikallispuolustusharjoitukset perustuvat juuri siihen, että opimme vaikuttamaan kriisitilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla – tutulla alueella turvallisin tavoin.
Kuvassa alikersantti Vaappo.

Alikersantti johtaa reilusti ja perustellen

Alikersantti Tuomas Vaappo palvelee sotilaspoliisikomppaniassa ryhmänjohtajana Kaartin jääkärirykmentissä. Vaappo painottaa johtajan ominaisuuksissa inhimillisyyttä ja reiluutta.
Kuvassa uusi tupa.

Tällaisia ovat uudet tuvat – Karjalan lennosto sai uuden kasarmirakennuksen

Karjalan lennoston uusissa tiloissa on keskitytty erityisesti siihen, että sisäilma pysyy hyvänä. Täysin uusien kasarmirakennusten rakentaminen on suhteellisen harvinaista.
Tilannekuva toimittajasta

Kenraali Kivinen tarkasti Ruotuväen

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen tarkasti torstaina 16. helmikuuta viime vuonna 60-vuotisuutta juhlineen Ruotuväen toiminnan lehden toimistolla Helsingissä. Komentaja suorittaa perinteisesti aika ajoin tarkastuksia palveluspaikkoihin ja muun muassa Puolustusvoimien harjoituksiin.
Kuvassa Vantaa-Keravan ja Keski-Uudenmaan pelastustoimen lautakunnan puheenjohtaja Mika Kasonen, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen apulaispelastusjohtaja Jussi Rahikainen, sisäministeri Krista Mikkonen ja Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova

Suomi lahjoittaa pelastusalan kalustoa Ukrainaan

Keski-Uudenmaan ja Pirkanmaan pelastuslaitokset lahjoittavat Ukrainaan pelastustoimen kalustoa. Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovan mukaan apu tulee tarpeeseen, sillä Venäjä jatkaa iskujaan siviili-infrastruktuuria vastaan.
Kuvassa sotilasmestari Teppo Hilden.

Ilmavoimissa vain taivas on rajana

Sotilasmestari Teppo Hildén on valvonut Suomen ilmatilaa jo 30 vuotta, omasta varusmiespalveluksestaan lähtien. Aliupseeriston vaativimmissa tehtävissä toimiva Hildén johtaa niin hävittäjien taistelulentoja kuin valvontajaoksensa henkilöstöä.
Kuvassa sotilaita järjestäytyneenä sotilasvalaan.

Sotilasvalapäivä sujui perinteiseen tapaan Pirkkalassa

Moni muistaa sotilasvalansa pitkään. Tänään luotiin jälleen uusia muistoja, kun valatapahtumat alkavat palata entiselleen koronan jälkeen.
Kuvassa kenraalimajuri Janne Jaakkola.

Ukrainassa soditaan korotetusti maalla – ja meemeissä

Ukrainan sotaa kuvataan melko perinteiseksi maalla käytäväksi sodaksi. Samalla se rikkoo perinteitä ensimmäisenä Tiktok-sotana.
Kuvassa toimittaja Antti Kuronen.

Suomalaisten silmät ja korvat

Toimittaja Antti Kuronen vietti noin puolet viime vuodesta Ukrainassa. Sodasta raportoidessaan hän haastatteli paikallisia ja väisteli Venäjän pommituksia.
Kuvassa palkintotilaisuuden osallistujia ja palkittuja.

Ehrnrooth-palkinnon saajat korostivat työyhteisön merkitystä

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin (1905-2004) muistopalkinnot jaettiin neljälle ansioituneelle sotilasjohtajalle Säätytalolla Helsingissä 6. helmikuuta.