Kuvassa Antti Häkkänen

Antti Häkkänen: Venäjän hyökkäys toi länsimaat yhteen

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan “Venäjän todellinen luonne” on paljastunut Euroopalle viimeistään Ukrainan sodan myötä.
Kuvassa Jukka Lehtonen maatilallaan.

Pelto ja puu ovat huoltovarmuuden kulmakivet

Ruoan ja energian hinnasta käytävä keskustelu on nyt vilkasta. Selvitimme, kuinka hyvät valmiudet suomalaisella maataloudella on vastata kriiseihin ja miltä tulevaisuus näyttää.
Kuvassa reserviläinen suolla Rovaniemellä 2020.

Reserviläisten maakuntakomppaniat ovat valmiita pahimpaan

Maakuntajoukot ovat motivoituneista reserviläisistä koottuja joukkoja, jotka ovat elintärkeä osa Puolustusvoimien kriisiajan roolitusta. Tosipaikan tullen he ovat valmiita alle puolessa tunnissa.
Kuvassa sotilas kirjoittaa paperiin

Tiedotuslehdestä monikanavaiseksi aikakauslehdeksi – Ruotuväen 60-vuotinen taival

Ruotuväki-lehti syntyi Puolustusvoimien tiedotuksen vapautuessa. 60-vuotiseen taipaleeseen on mahtunut niin keskustelua lehden roolista osana Puolustusvoimia kuin varusmiestoimittajien raikkaita ideoitakin. Vaikka verkkouutisten rooli on kasvanut, paperilehti pitää edelleen pintansa.
Kuvassa sotaan kutsuttuja Venäjän reserviläisiä Bataiskin kaupungissa.

Venäjän liikekannallepano vaatii massiivisia järjestelyitä

Kun valtio alkaa liikuttaa satoja tuhansia – ellei jopa miljoonia – reserviläisiä, herää monia kysymyksiä joukon suorituskykyisenä pitämisestä.
Kuvassa Hornet-hävittäjä.

Ruska 22 -harjoituksessa punainen "valtio" aloittaa ilmasodan

Ilmavoimien vuoden suurin harjoitus alkoi maanantaina 3. lokakuuta. Viikon kestävässä Ruska 22 -harjoituksessa koulutetaan etenkin Ilmasotakoulun ja Lapin lennoston reserviläisiä, joten harjoituksen päätukikohtina toimivat Jyväskylän Tikkakoski sekä Rovaniemi.
Kuvassa sotilas ampuu kevyellä kertasingolla.

Kertasinkohankinta pohjasi Ukrainan-havaintoihin

Panssarintorjunta on monikerroksinen laji, ja nyt se saa lisävahvistusta, kun Puolustusvoimat ilmoitti hankkivansa 58 miljoonalla eurolla kevyitä kertasinkoja.
Kuvassa everstiluutnantti Janne Mäkitalo.

Venäjän hyökkäys on suunnattu lännelle – Ukraina välikappaleena

Maanpuolustuskorkeakoulu ja Suomen Sotatieteellinen Seura ry. järjestivät 11. Sotatieteiden päivät 27.–28. syyskuuta teemalla "Euroopan uusi turvallisuus". Tapahtumassa puitiin Ukrainan sotaa.
Kuvassa tutkija Suvi Kouri.

Upseeri muuttuu maailman mukana

Suomalaiseen upseeriin vaikuttavat aiheesta väitelleen Suvi Kourin mukaan yhteiskunnan arvopohjan muuttuminen ja tulevaisuudessa myös Naton toimintatavat.
Kuvassa Hornet-hävittäjä

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt.
Kuvassa panelistit lavalla

Kolmoiskriisissä korostuu yhteisöllisyyden merkitys

Koronan, Ukrainan sodan ja energiakriisin kolmiossa korostuu yhteisöllisyyden merkitys, arvioitiin Turussa Suomi puhuu -kiertueen paneelikeskustelussa.
Kuvassa reserviläisiä ja panssarivaunu

Hämeen Ilveksessä vapaaehtoiset pönkittivät Puolustusvoimia

MPK:n Hämeen Ilves 2022 -harjoitus keräsi yhteen noin 450 reserviläistä ja vapaaehtoista kehittämään taitojaan. Panssariprikaatissa järjestetty harjoitusviikonloppu tukee ratkaisevasti Puolustusvoimien koulutustarvetta.
Miinantorjunta-alus Céphée Turun satamassa.

Ranskalainen miinantorjunta-alus visiitillä Turussa

Ranskan merivoimat syvensi ystävyyttään suomalaisten kanssa Itämerellä.
Alikersantti Joonas Paiho helikopterin vieressä

Apumekaanikko, joka tuntee helikopterit ja Hornetit

Alikersantti Joonas Paiho auttaa apumekaanikkona Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen kaluston huollossa ja korjauksissa. Ilmailusta kiinnostuneelle alikersantille palvelus ilmavoimissa ja Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueessa on ollut mielekästä.
Lehden kansien kuvia

Ruotuväki tavoittaa vuodessa 192 000 lukijaa

Puolustusvoimien uutislehti, tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Ruotuväki tavoittaa vuodessa 192 000 lukijaa. Tämä käy ilmi 23. syyskuuta julkaistuista Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) tuoreista luvuista.
Käynnissä viestisuunnistus

Suomalaiset ylivoimaisia sotilassuunnistuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa

Pääesikunnan koulutusosasto järjesti suunnistuksen avoimet Sotilas-PM kilpailut Etelä-Karjalassa 19.–21. syyskuuta. Mestaruuskisoihin osallistui suunnistajia niin Suomesta, Ruotsista, Tanskasta kuin Latviasta. Suomi menestyi kisoissa mainiosti.
Kuvassa NATOn vieraat Suomessa.

Suomea valmistellaan Natoon kiihtyvällä tahdilla

Naton suorituskykyjen kehittämisestä, koulutuksesta ja muutoksesta vastaavan esikunnan komentajan vierailu Suomessa sysäsi Suomen Nato-yhteensopivuutta eteenpäin.
Kuvassa TIETO22 esitys

Laajassa TIETO22-harjoituksessa yritykset valmistautuvat kyberhyökkäykseen

Helmikuussa käynnistynyt TIETO22-harjoitus huipentuu 20.– 22. syyskuuta järjestettävään roolipeliin, jossa yritykset ja viranomaiset harjoittelevat yhteistuumin toimintaa kuvitteellisessa finanssimaailmaan kohdistuvassa häiriötilanteessa.
Kenraali Kivinen puhuu

Kenraali Kivinen: Suomi hyötyy Natosta jo nyt

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen ja puolustusministeri Antti Kaikkonen muistuttivat kurssin avajaispuheissa, että Suomen puolustuksen suunta jatkuu vakaana myös epävarmassa maailmassa
Pataljoonan komentaja ottaa vastaan paraatin.

Kaartin pataljoonan perinnepäivä kunnioittaa 210-vuotiasta historiaa

Kaartin pataljoonan perinnepäivää juhlistettiiin Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa ja Vanhan Kaartin hautausmaalla Ruoholahdessa 16. syyskuuta. Juhlapäivä alkoi aamulla Suomen Kaartin muistomerkillä, jossa pataljoonan komentaja seurueineen laski seppeleen kunnioittamaan muistomerkkiä.