Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Joona Hellman

Kuvassa Joona Hellman.

Panssarijääkärijoukkueen mukana Hellman pääsi näkemään toimintaa lähietäisyydeltä.

Hellman on intissä taas!

Antti Väisänen

Mukavat inttikokemukset saivat Joona Hellmanin yhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa.

Puolustusvoimat sai tempaistua tubettaja Joona Hellmanin mukaansa yhteistyökampanjan merkeissä. Yhteistyön hedelmänä Hellman julkaisi kanavallaan videon, jossa hän on seuraamassa Kymen jääkäripataljoonan joukkokoulutuskauden taisteluampumaharjoitusta Pahkajärven harjotusalueella. Harjoituksessa hän pääsee seuraamaan panssarijääkärijoukkueiden toimintaa ja pääsee näkemään NLAW-panssaritorjuntaohjuksen ampumisen.

– Oltiin seuraamassa taisteluampumaharjoitusta ja simulaatiotreeniä, jossa näytetettiin miten NLAW ammutaan. Video huipentuu siihen, kun ryhmänjohtaja pääsee ampumaan NLAW-ohjuksen. Video on vähän sellainen "Joona Hellman palaa armeijaan" -tyylinen, käyn myös vähän morjestamassa sotilaskeittäjiä, kun olin sotilaskeittäjä itsekin, paljastaa Hellman. 

Hellman on yksi Suomen suosituimpia tubettajia – hänen Youtube-kanavallaan on yli 150 000 seuraajaa ja videoilla on yhteensä yli 35 miljoonaa näyttökertaa. Hellman on aktiivinen myös muilla some-kanavillaan, esimerkiksi hänen Instagram-käyttäjällään on yli 65 tuhatta seuraajaan. Tyypillisesti hän julkaisee monipuolista viihdesisältöä, kuten myday-videoita, makutestailua ja yhteistyövideoita muiden somepersoonien kanssa. Yhteistyö Puolustusvoimien kanssa oli Hellmanin mielestä mielenkiintoinen tilaisuus ja tuli positiivisena yllätyksenä. 

– Koin, että on virkistävää, että ihminen joka tekee minun kaltaista sisältöä voi tehdä Puolustusvoimien kanssa yhteistyötä ja näyttää, että varusmiespalvelukseen voi mennä omana itsenään. Koin, että jos suostun yhteistyöhön ja se toteutetaan, niin siitä tulee virkistävä, erilainen ja nykyaikainen yhteistyövideo joka antaa armeijasta hyvän kuvan, Hellman pohtii. 

Toiminta toi mukavat inttimuistot mieleen

Parasta taisteluharjoituksen seuraamisessa oli Hellmanin mielestä nähdä panssarijääkärijoukkuedien ryhmätoimintaa ja "kunnon actionia". Panssarijoukkueen toiminnantäyteinen harjoitus oli hieman erilainen kuin hänen oma inttiaikansa. 

– Oma armeija-aika oli erilaista – joo, olimme ampumaharjoituksissa – mutta meidän kaikki huomio oli muonituksessa, Hellman vertailee. 

Palveluksensa Hellman suoritti vuonna 2015  Porin prikaatissa Säkylässä sotilaskeittäjänä. Intti oli hänelle positiivinen yllätys. 

– Koen, että armeija oli minulle hyvä kokemus. Jännitti hirveästi sinne mennä ja olin aluksi aika sitä vastaan, mutta kun olin sen käynyt, koin sen positiivisena kokemuksena, hän muistelee. 

Hellmanille jäi lopulta positiviisia muistoja inttiajoista, joissa parasta hänen mielestään oli se, että kaikki tekivät asioita yhdessä hyvällä hengellä. Hän sai hauskoja muistoja mm. sotaharjoituksissa. 

– Muistan yhden kerran, kun meidän ryhmitykseen tuli harjoituksessa hyökkäys ja lähdimme sitä puolustamaan. Se oli hauska kokemus. Aika paljon sitä poikien kanssa naureskelimme, kun meidän puolustaminen ei ehkä mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla, Hellman tarinoi.

Oma positiivinen inttikokemus olikin se, mikä sai Hellmanin mukaan yhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa. 

– Mielestäni kokemus oli hyvä ja nyt kun teen videon, se on tärkeä yleisölleni ja he näkevät, että minä puhun asiasta, teen minun näköisen videon ja kerron minun mielipiteitä, mikä saattaa luoda palvelukselle positiivista ja rentoa mielikuvaa, Hellman kiteyttää.