Kuvassa komentajakapteeni Pasi Leskinen ja ylimatruusi Elias Roos

Asevelvollisten koulutusta virtuaalisissa maailmoissa

Puolustusvoimien lääkintäkoulutusta voidaan jatkossa toteuttaa virtuaalitodellisuuden avulla. Koulutuksen voisi siirtymän avulla toteuttaa huomattavasti tehokkaammin.
Lauri Markkanen donkkaa

Lauri Markkanen johdattaa Suomen MM-kisoihin intistä käsin

Nyt jo noin kolme kuukautta varusmiespalveluksessa viettänyt Lauri Markkanen valmistautuu tuleviin koripallon MM-kisoihin. Paluu armeijan vihreisiin tapahtuu näillä näkymin syyskuussa kisojen jälkeen.
Upinniemen sotilaskodin uusi linjasto

Uusia tuulia Upinniemen sotilaskodissa

Sotilaskodit uudistuvat säännöllisin väliajoin Puolustusvoimien muiden rakennusten tapaan. Viimeisimpänä uuden ilmeen sai Rannikkoprikaatin Upinniemen sotilaskoti.
Kuvassa Suez-veteraaneja.

Suezin veteraanit kokoontuivat 50 vuoden jälkeen

Suez-veteraanit 50 vuoden takaa kokoontuivat Haminaan – peräti 135 rauhanturvaajaa osoitti aseveljeyttä ja vertaistukea.
Kuvassa varusmiehiä

Suomenruotsalainen katsaus inttislangiin

Vuosittain Suomessa suorittaa varusmiespalveluksen yli 1500 ruotsinkielistä nuorta. Myös he käyttävät puheessaan inttislangia, jossa sekoittuvat sekä suomen että ruotsin kieli.
Kuvassa upseereita

Komentajakapteeni, joka kuvitteli maailman uudelleen

Sulho Sipilä oli merivoimien komentajakapteeni, talvi- ja jatkosodan veteraani sekä Suomen taidehistorian merkkihenkilö. Ateneumiin päätyneet Sipilän maalaukset rikkoivat aikansa rajoja ja toivat Euroopan tuoreimpia trendejä itseään etsivään Suomeen.
Kuvassa Tommi Mäkinen

Ilmavoimien kuljettajakoulutus esillä Jyväskylän rallissa

Kuljettajakoulutuksen ja erikoiskurssien esittelyn lisäksi Ilmavoimat näkyi rallilähdön yhteydessä Ilmavoimien Big Bandin ja Midnight Hawks -taitolento-osaston voimin.
Kuvassa Peter Franzén

Valkokankaiden maanpuolustaja

Näyttelijä Peter Franzenin kiireinen arki kuluu usein eri tv- ja elokuvatuotantojen parissa. Parrasvalojen takaa hänestä kuoriutuu kuitenkin herkkä ja pohdiskeleva mies, jolle omat juuret, perhe ja elämä ovat tärkeimpiä asioita.
Kuvassa alokas Iivari Oikarinen

Alokkaiden ensimmäinen koitos

Lapin jääkäripataljoonan Tukikomppania toteutti selviytymisen kurssiin liittyvän maastoharjoituksen, eli niin sanotun ensiyön aurinkoisessa Sodankylässä. Uudesta tilanteesta selvittiin kunnialla ja odotuksia jopa osittain ylitettiin.
Kuvassa upseerioppilas Vilhelm Vähäsilta

Lentotiedustelua ja kokouspöytäkirjoja

Reserviupseerikoulun 262-kurssin oppilaskunnan puheenjohtaja, upseerioppilas Vilhelm Vähäsillan palveluksessa yhdistyy tiedustelu ja hallinnolliset tehtävät.
Kuvassa Oppenheimer

Ydinpommin tarina valkokankaalla

Christopher Nolanin ohjaama Oppenheimer rantautui Suomeen 21. heinäkuuta.
Kuvassa Punaisen ristin työntekijö

Punainen Risti tukee kriisialueilta paenneiden mielenterveyttä

Kriisialueilta paenneiden mielenterveyttä tukeva Turvallinen mieli-kampanja on käynnistynyt onnistuneesti Suomen Punaisen Ristin mukaan. Paenneiden mielenterveyden tukeminen on tärkeää integroitumisen kannalta.
Kuvassa Puolustusvoimien vene

Suomi osallistuu Ranskan johtamaan valmiusvuoroon

Noin 50 henkilön osasto osallistuu Suomesta EUBG24 monikansalliseen taisteluosastoon. Valmiusvuoro alkaa koulutuksen jälkeen vuoden 2024 tammikuussa.
Mies katsoo ruudulta ydinaseiden ohjausasemia.

Ydinsulkusopimuksen tarkastelua sodan keskellä

Ydinsulkusopimuksen tarkastelu tuo jälleen maailman yhteen. Elokuun valmistelukokouksessa keskeisenä puheenaiheena tulee olemaan Ukrainan sodan myötä kasvanut ydinuhka. Suomi on kokouksen puheenjohtajamaa.
Kuvassa ilmaan nouseva Hornet-hävittäjä

Ilmavoimien harjoitus tuo Hornetit Nelostielle

Kesäbaana 23 -lentotoimintaharjoitus kerää Ilmavoimien kalustoa Tikkakoskelle. Viisipäiväiseen harjoitukseen osallistuvat kaikki lennostot.
Kuvassa Kaartin varusmiesbändi

Mil-Espa konsertit viihdyttävät Helsinkiä kesäiltoina

Pitkät perinteet omaavat Mil-Espa -konsertit ovat olleet käynnissä kesän ajan Helsingin keskustassa. Kaartin soittokunnan varusmiesbändi on tuttu näky konserteissa.
Kuvassa punainen talo Korpoströmissä.

Merellistä kulttuuria saaristossa

Merellistä tunnelmaa sotilashistorian siivittämänä Saariston Rengastiellä. Rengastie tarjoaa kotimaisen vaihtoehdon ulkomaanmatkalle.
Kuvassa vartiolaiva Turva ja perämies Mika Uitti

Itämeren Turva

Ulkomerellä partioiva vartiolaiva Turva on suurikokoinen ja viihtyisä alus. Monitoimilaivaa hyödynnetään useissa käyttötarkoituksissa ja keulasta löytyy jopa helikopterikansi.
Kuvassa USS Roosevelt

Yhdysvaltalainen hävittäjä USS Roosevelt vieraili Helsingissä

Yhdysvaltojen merivoimien USS Roosevelt -hävittäjä (Destroyer) vieraili Helsingin Hernesaaren satamassa. Ruotuväki perehtyi alukseen ja sen toimintaan vierailun merkeissä.
Kuvassa Arni Pursiainen

Ruotuväki hakee 2/23 saapumiserän alokkaista uusia toimittajia - Lue nykyisen toimittajan kokemuksista uniikissa palvelutehtävässä

Yli 60-vuotiaan perinteikkään ja arvostetun Ruotuväki-lehden toimitus on koostunut alusta alkaen varusmiehistä. Kaartinjääkäri Arni Pursiaisen palvelus Ruotuväen toimittajana on antanut paljon hienoja muistoja ja tärkeää työkokemusta.