Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Valtteri Vuorisalo

Työelämäprofessori Valtteri Vuorisalo hymyilee.

Kansallisen turvallisuuden ja turvallisuuspolitiikan työelämäprofessorina maanpuolustus on arkipäivää.

Toista tuhatta ylennystä reservin upseereille

Santeri Kuusela

Tasavallan presidentti ylensi yhteensä 1179 reservin upseeria ja erikoisupseeria. Ylennettäviä on 92 henkilöä enemmän kuin itsenäisyyspäivän ylennyskierroksella.

4. kesäkuuta puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 1179 reservin upseeria tai erikoisupseeria odotti ylennys. 

Reservissä everstiluutnantiksi ylennettiin kaksi, majuriksi 47, komentajakapteeniksi kuusi, insinöörimajuriksi yksi, insinöörikomentajakapteeniksi yksi, kapteeniksi 145, kapteeniluutnantiksi 12, insinöörikapteeniksi yksi, lääkintäkapteeniksi kolme, yliluutnantiksi 300, merivoimien yliluutnantiksi 33, insinööriyliluutnantiksi yksi, lääkintäyliluutnantiksi kahdeksan, merivoimien lääkintäyliluutnantiksi kaksi, luutnantiksi 543, sekä merivoimien luutnantiksi 42.

Yksi ylennyksen saaneista on kansallisen turvallisuuden ja turvallisuuspolitiikan työelämäprofessori Valtteri Vuorisalo. Hän toimii työelämäprofessorina Tampereen yliopistolla ja on King's College Londonin vanhempi vieraileva tutkija. Kapteenin ylennykseen on kuitenkin vaadittu paljon muutakin.

– Olen ollut melkein kaksi vuotta ulkomailla kansainvälisissä operaatioissa rauhanturvaajana. Olen myöskin osallistunut kertausharjoituksiin ahkerasti, Vuorisalo kertoo.

Työn kautta puolustushallinto ja Puolustusvoimat ovat tulleet tutuksi arjen tekemisissä. Erilaisilla maanpuolustuskursseilla viihtyvälle Vuorisalolle ylennys oli kuitenkin yllätys.

– Olen ollut aktiivinen maanpuolustuksellisissa asioissa, mutta ylennys tuli niin sanotusti puskista, hän toteaa.

Reservissä ylennykset perustuvat osoitettuun kykyyn suoriutua poikkeusolojen tehtävissä. Pelkkä kertausharjoituksiin osallistuminen ei aina takaa ylennystä, vaan on osoitettava kiinnostusta maanpuolustusta kohtaan. 

– Tekemiselläni en ole koskaan lähtenyt tavoittelemaan kunniaa, vaan olen aina tehnyt itselleni tärkeitä asioita.

Katso kaikki lippujuhlan päivän ylennykset tästä linkistä!