Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kalle Alanko

Pvt Espen Mellbye Larsen edusti Norjaa sotilas-5-ottelussa. Hän juoksi torstaisessa maastojuoksussa ajan 30 minuuttia 26 sekuntia, jolla irtosi 40. sija tässä lajissa.

Sotilasviisiottelu ottaa sotilaasta mittaa

Merja Juva

– Täällä on paljon vahvoja joukkueita, arvioi kapteeni Pasi Nikkari, joka toimi Suomen joukkueen valmentajana näihin kisoihin.

Kaartin jääkärirykmentti järjesti 58. sotilas-5-ottelun PM-kisat 24.-28. kesäkuuta. Suomi sijoittui kilpailuissa hyvin, vaikka lajikohtaiset voitot menivät muualle. Miesten joukkue tuli ammunnassa ja käsikranaatin heitossa kolmanneksi, naisten joukkueen ollen yhtä hyvä ammunnassa ja parempi heitossa. Naiset tulivat kolmanneksi myös esteradalla ja kokonaispisteissä.
– Olemme onnistuneet suunnitelmien mukaan, totesi kapteeni Pasi Nikkari tuloksista.

Heti ensimmäisessä kisassa tiistaina koettiin mukava yllätys, kun upseerikokelas Nea Hyvärinen ampui itsensä kärkikolmikkoon. Miesten puolella saksalaiset veivät kaksoisvoiton kolmossijan mennessä Norjaan. Suomalaisista miehistä paras oli kahdeksanneksi sijoittunut luutnantti Henri Taipale.

1. Lt SOLHEIM Erik Frøseth NORJA, 1106,0 ottelupistettä

Esteradaltakin saatiin hyviä tuloksia, kun ylikersantti Iida-Maria Väinölä juoksi itsensä toiseksi tanskalaisten väliin. Miesten palkintosijat menivät Keski-Eurooppaan, kun voittajaksi juoksi itävaltalainen perässään Italian ja Saksan edustajat. Paras suomalainen mies esteradalla oli kersantti Miika Lotvonen sijalla 14. Esteratojen nopeimmat ajat olivat naisten kaksi minuuttia 22 sekuntia ja miesten kaksi minuuttia 20 sekuntia. Hitain aika oli molemmissa sarjoissa yli kolme minuuttia.

OR-3 GAJ Louis SAKSA, 1112,0 ottelupistettä

Keskiviikkona esteuinnissa ei suomalaisilla ollut menestystä. Naisten puolella Itävallan edustaja korjasi pääpotin ja tanskalaiset ottivat himmeämmät mitalit, miesten puolella niin ikään voitto meni Itävaltaan. Sekä miehissä että naisissa Suomen parhaat uimarit jäivät kärjen taakse Hyvärisen ollessa 12. ja luutnantti Petri Nevalaisen sijoittuessa sijalle 14. Joukkueena naiset jäivät juuri mitalien ulkopuolelle neljänsiksi. Miesten joukkue oli kuudes. Nopein aika oli miesten 24,7 sekuntia, naisten nopein ui 28,7 sekunnissa altaan päästä päähän.

Sgt WEBER Markus ITÄVALTA, 1134,4 ottelupistettä

Esteuinnin vähäinen menestys unohtui kuitenkin käsikranaatin heiton tullessa vuoroon. Väinölä heitti itsensä naisten tulostaulun kärkeen, kun tarkkuus ja pituus laskettiin yhteen. Hänellä oli kisojen pisin heitto naisten sarjassa, 53,3 metriä. Hänen lisäkseen mitalit menivät Tanskaan ja Norjaan. Miesten puolella Itävalta oli kova vastus kaksoisvoitolla. Sinivalkoiset värit eivät kuitenkaan olleet kaukana, sillä Taipale oli jaetulla kuudennella sijalla. Kisan pisin heitto kantoi 65,3 metriä.