Ruotuväen kehittämä Monnipoli on hauska yhteisöpeli, jossa aamut ovat valuuttaa, töhöilystä rangaistaan ja nohevalle taistelijalle saattaa käydä melkoinen munkki.

Pelivälineenä on älypuhelimella toimiva Monnipoli­sovellus. Sen voi ladata ilmaiseksi iOS-­ ja Android-laitteille App Storesta tai Google Playsta. Sovellus hallinnoi pelaamista: sen avulla pelaaja pystyy esimerkiksi heittämään noppaa ja siirtämään aamuja pelaajalta toiselle. Myös pelikortit löytyvät sovelluksesta. Pelilaudan ja joukko-osastokortit voi tulostaa tämän sivun oikeasta reunasta.

Kullakin pelaajalla on pelin alussa 347 aamua. Pelin tarkoituksena on päästä reserviin eli hankkiutua eroon aamuista mahdollisimman nopeasti. Peli päättyy, kun yksi pelaajista voittaa.

Peli alkaa varuskunnan porteilta. Pelaajat etenevät pelilaudalla myötäpäivään kohteesta toiseen mobiiliohjelman noppaa heittämällä. Pelinappulana käytetään mieleistä pientä objektia, kuten aamukamman piikkiä.

Kun pelaaja saapuu joukko­-osaston kohdalle, hän voi lunastaa sen itselleen. Tällöin pelaajan aamukasaan lisätään joukko­osaston omistuskortin ilmoittama määrä aamuja mobiiliohjelmassa. Kun toinen pelaaja saapuu kyseiseen joukko-­osastoon, omistaja antaa omistuskortin ilmoittaman määrän aamuja vierailijalle mobiilisovelluksessa. Tämä onnistuu aamukampaa painamalla: valitse toiminnon ”Vähennä” ja ”Lisää” ­sarakkeista toimintoja vastaavat pelaajat ja paina ”Siirrä”. Pelaaja, jolta vähennetään aamuja, valitaan ”Vähennä”­sarakkeesta, ja ”Lisää”­sarakkeesta valitaan pelaaja, joka saa lisää aamuja.

Pelaaja voi vapautua esitutkinnasta ja poistumiskiellosta ottamalla vastaan 30 aamua aamupankista, käyttämällä Esa-­Pekasta vapautumiskortin tai odottamalla kaksi vuoroa. Jos sotilaspoliisikoira ei erikseen komenna pelaajaa Esa-­Pekkaan ja hän päätyy sinne noppaa heittämällä, kyseessä on vierailu palvelustoverin luona, ja peli jatkuu normaalisti seuraavalla vuorolla.

Pelaajan päästessä varuskunnan porteille hän saa päivärahaa. Tällöin hänen aamukasasta vähennetään 40 aamua.

Kun pelaaja saapuu Munkki-­ tai Nakki- ­peliruutuun, hän painaa korttia vastaavaa painiketta sovelluksessa, lukee kortin ja toimii sen mukaisesti. Varuskuntasairaalan kohdalla pelaaja jää yhdeksi vuoroksi paikalleen vuodelepoon määrättynä.

Jos pelaaja saa haltuunsa joukko-­osaston kaikista puolustushaaroista, hänen aamukasastaan vähennetään sata aamua.

Nauti pelistä ja ennen kaikkea ... aamuja!