Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Oskari Eronen

Kuvassa aliupseeri Georg Wahlroos.

Yksikön luottomies

Johannes Klinge

Alikersantti, toimistoaliupseeri Georg Wahlroosin mukaan palveluksesta saa eniten irti haastamalla itseään paljon ja eri tavoin.

Alikersantti Georg Wahlroos / Uudenmaan prikaati / Aliupseerikoulu / TJ 45

"Toimin aliupseerikoulun toimistoaliupseerina eli lasken vahvuuksia ja pidän kirjaa siitä missä yksikön sotilaat menevät. Vastaan myös huollosta – katson, että kaikkea on tarpeeksi yksikössä. Olen periaatteessa kirjurien esimies, mutta meillä ei ole muita kirjureita eli teen kaikki kirjurin työt itse. Toimin myös harjoituksissa yksikön toimivana vääpelinä.

Tiesin jo ennen tehtävään astumista, että se tulee olemaan rankka ja vaatii paljon työtä. Ensin vähän pelotti, että nyt loppuu hauska osa palveluksesta, mutta sitten kun tehtävät alkoivat niin osasin aika hyvin ja nautinkin siitä, mitä pääsin tekemään.

Intti on sujunut hyvin. Olen suoriutunut niin kun olen itse halunnut tai jopa vähän paremmin. On pystynyt puskemaan itsensä omien rajojensa yli silloin kun on ollut tarve.

Metsässä olemista on tullut vähän ikävä, nyt kun sitä ei ole hirveästi tullut tehtyä. Silloin kun sitä teki, niin se oli vähän ikävää, kun oli märkää ja kylmää, piti juosta ja istua poteroissa ja näin, mutta jälkeenpäin miettiessä se oli ehkä hauskinta, mitä pääsi tekemään.

Haastavinta oli johtajuusjakson aloitus. Johtajakoulutuksen tuominen käytäntöön on itse asiassa vaikeampaa, kuin olisi kuvitellut. Alkoi pikkuhiljaa oppimaan, että miten saa oikeasti järjestettyä asioita sillä tavalla kuin itse haluaa. Se oli vaikeaa, mutta hyvin opettavaista. Toinen oli AUK:n koulutukset, jotka ovat henkisesti ja fyysisesti rankkoja.

Odotan loppupalvelukselta loppusotaa. Se tulee olemaan näitä raskaampia kokemuksia, mutta yleensä raskaimmat kokemukset ovat opettavaisimpia. Oletan, että tulen hajoamaan, mutta silti yritän puskea sen läpi. Sitä on tehty aiemminkin, aika tehdä se uudestaan ja kasvaa jälleen kerran ihmisenä. 

Ennen palvelusta valmistuin lukiosta ja tein töitä, olin myös mukana yhden yrityksen rakentamisessa. Harrastan valokuvausta ja saksofonin soittoa. Palveluksen jälkeen edessä on opintopaikan hakeminen ja pieniä projekteja, kuten yritys ja ehkä töitä."