Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tuomas Härmä

Kuvassa vuoden sotilasmuusikoksi valittu Yliluutnantti Tommi Suutarinen

Yliluutnantti Tommi Suutarinen palkittiin vuoden sotilasmuusikkona

Vuoden sotilasmuusikko on Tommi Suutarinen

Anton Hietsilta

Vuoden sotilasmuusikko palkittiin maanantaina 21.11. Helsingin Musiikkitalossa järjestetyn sotilasmusiikin perinnepäivän konsertin yhteydessä. Palkinnon saaja on tänä vuonna yliluutnantti Tommi Suutarinen, joka toimii apulaiskapellimestarina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa Panssariprikaatissa.

Suutarinen on tehnyt merkittävän työn eritoten jousitoiminnan  edistämiseksi Puolustusvoimissa. Varusmiessoittokunnassa on ollut jousisoittajia vuodesta 2006 lähtien.,. Tällöin Suutarinen oli itse ensimmäistä kertaa valitsemassa varusmiehiä soittokuntiin.

- Ensimmäisinä vuosina soittajia oli vähemmän, ja toiminta oli aluksi vain kvartettikokoista. Sitten myöhemmin, noin kymmenkunta vuotta sitten, meillä alkoi varsinainen jousiorkesteritoiminta, Suutarinen kertaa.

Kenraaliluutnantti Vesa Virtanen myönsi palkinnon Helsingin Musiikkitalossa 21.11. Kuva: Tuomas Härmä

Suutarisen oma soitin on oboe, mutta jousisoittajien kanssa työskentely on ollut mukana jo vuosia eri tuotannoissa. Päätyönään hän on johtanut varusmiessoittokunnan jousiorkesteria ja vastannut valtakunnallisista valintakokeista. Lisäksi hän on säveltänyt ja sovittanut sekä puhallin- ja jousimusiikkia varusmiessoittokunnan eri tuotantoihin. Työn hedelmänä on esimerkiksi vuonna 2018 julkaistu levytys “Suomalaisia marsseja”, jossa on levyllinen suomalaisia tunnettuja marsseja jousiorkesterille sovitettuna.

Vuoden sotilasmuusikon oma musiikkiura Puolustusvoimissa alkoi 16 vuoden iässä, kun Suutarinen pääsi sisään Sotilasmusiikkikouluun Hämeen Rykmenttiin. Koulutus kesti neljä vuotta, ja suoritettuaan varusmiespalveluksen hän sai ensimmäisen virkansa Kaartin Soittokunnasta Helsingistä. Myöhemmin hän valmistui opistoupseerin virkaan Lappeenrannan maanpuolustusopistosta.

Tommi Suutarinen on toiminut sotilasmusiikin lisäksi siviilielämässä sekä kapellimestarina että muusikkona. Hän on johtanut useita eri puhallin-, viihde- ja sinfoniaorkesterikokoonpanoja, ja soittanut myös itse lukuisissa yhtyeissä.

Kaartin soittokunta esiintyi Musiikkitalossa järjestetyssä sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa. Kuva: Tuomas Härmä

Korjattu 30.11. kuvatekstissä Vesa Virtasen sotilasarvo kenraaliluutnantiksi.