Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Onni Pörhölä

Kuvassa Takila on vielä viestimies, mutta nykyisin jo aliupseerioppilas.

Kuvassa Takila on vielä viestimies, mutta nykyisin jo aliupseerioppilas.

Viestijärjestelmät vaihtuvat painesiteisiin

Anna Klutas

Oskari Takila odottaa innolla aliupseerikurssia ja kenttälääkinnän koulutusta. Hän haluaa olla reilu ja luotettava johtaja tuleville alokkaille.

Aliupseerioppilas / Porin prikaati, Säkylä / Viestikomppania / TJ 248

"Hain aliupseerikurssille heti ensimmäisissä haastatteluissa ja minut valittiinkin lääkintä AUK:iin. Viestimiehen tehtävät vaihtuvat kenttälääkinnän oppimiseen. 

Alokasjakso on lähes samanlainen kaikilla. Siinä ei ollut mitään sen ihmeellisempää. Tulevalta aliupseerikurssilta odotan eniten uusia kokemuksia ja mielenkiintoisia päiviä. Haluan myös oppia kenttälääkinnän tehtävät. Luulen, että tästä palvelustehtävästä on minulle hyötyä intin jälkeenkin, sillä aion luultavasti lähteä opiskelemaan terveysalaa. 

Paras juttu intissä tähän mennessä on ollut tällä hetkellä käynnissä oleva lääkintäkurssi ja koulutus on ollut sen osalta monipuolista. Myös viestikoulutus on ollut itselle mieluisaa ja olen päässyt esimerkiksi käyttämään monenlaisia laitteita. Ensimmäinen metsäleiri oli aika rankka, mutta olihan sekin sellainen kokemus jota ei kuitenkaan muualta saa. 

Tähän mennessä en ole kokenut, että mikään palveluksessa olisi ollut aivan ylitsepääsemättömän haastavaa. Uskon kyllä, että AUK:issa tulee varmasti haastavia tehtäviä vastaan. Pakko on mainita, että särmän punkan tekeminen on ajoittain ollut aika työlästä.

Tulevan aliupseerikurssin pyrin suorittamaan mahdollisimman hyvin. Haluan olla reilu ja luotettava johtaja tuleville alokkaille, jotta heilläkin menisi palvelus mahdollisimman sujuvasti. 

Lähden loppupalvelusta kohti positiivisilla fiiliksillä ja odotan jo innolla tulevaa. Pääsin juuri siihen tehtävään mihin halusinkin, joten motivaationi on korkea."