Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Peetu Oksanen

Alikersantti Ilmari Siiro kouluttaa kuvassa näkyvän panssarihaupitsi K9:n toimintaa aliupseerioppilaille.

Vastuunkantoa ei pidä pelätä

Topias Mikkonen

Alikersantti Ilmari Siiro on oppinut palveluksensa aikana varmemmaksi ja jämäkämmäksi johtajaksi.

Alikersantti Ilmari Siiro / Panssarihaupitsipatteri / Panssariprikaati / TJ 59

"Omasta mielestäni palvelus on mennyt erityisen hyvin, ja nyt apukouluttajana olen saanut rohkeutta esiintyä ja toimia kouluttajana. Kokonaisuudessaan sanoisin, että kaikki on sujunut pääpiirteittäin positiivisesti.

Minulle oli selkeää, että haluan vuoden viettää täällä intissä, mutta en halunnut olla alokasryhmän johtaja, joten toinen vaihtoehto oli tämä vaunukurssi. Tänne hain ja onneksi pääsin.

Toimin nyt siis apukouluttajana nuoremmille, ja autan heitä oppimaan vaunujen perusasiat ja toimimaan sotilaallisesti. Välillä toimin myös tykkiryhmien mukana eli käyn ampumassa ja tuuraan, jos sieltä puuttuu porukkaa. Jos olen toiminnassa mukana, tehtävänäni on ampua epäsuoraa tulta vihollista kohti parhaimmillaan 30 kilometrin päästä.

Parasta intissä on ollut se, kun olen päässyt ampumaan panssarivaunuilla.

Huonoin kokemus on ehdottomasti pakkiruokailu. En ole tottunut syömään ulkona sateessa. Se on sellainen oma heikko kohta.

Ennen inttiä valmistuin lukiosta, jonka jälkeen olin puoli vuotta töissä ja kävin reissaamassa kavereiden kanssa sellaisen kuukauden reissun ulkomailla. Asepalveluksen jälkeen suuri haave olisi päästä poliisikouluun. Sen tarkemmin en ole vielä miettinyt.

Koen, että esiintymistä olen oppinut paljon. Esiintyminen on lisännyt itsevarmuuttani, ja uskon olevani jämäkämpi joukon johtaja. Lisäksi olen oppinut ottamaan vastuuta sekä itsestäni että muista.
 
Haluan rohkaista tulevia palvelukseen astuvia uskaltautumaan vastuunkantoon ja ottamaan intistä kaikki ilo irti, mitä 347 päivänä on mahdollista saada.