Aatu Heikkonen

Suojelumies Jere Tihtonen on voinut palveluksessa hyödyntää siviilipuolen osaamistaan.

Valmiusyksikön työkonekuski perustaa teitä ja vetää maahan valokuitukaapelia

Elias Hirvikoski

Palveluksessa on mahdollisuus kerryttää itselleen työkokemusta. Suojelumies Jere Tihtonen on päässyt työkoneenkuljettajana työskentelemään niin koneilla kuin käsin.

Jere Tihtonen / Suojelumies / Porin prikaati, Säkylä / TJ 37

"Olen ensimmäisen pioneerikomppanian työkoneenkuljettaja ja minun hommat ovat todella rentoja. Meitä on kuusi työkonekuskia ja kaksi moottorialiupseeria. Me teemme paljon omalla porukalla hommia: meille kerrotaan mikä homma pitää tehdä ja sitten keskenään duunaillaan se. Aika paljon on harjoitusalueen kunnostustöitä ja kaikkea muutakin tehdään, mitä tarvitsee. Ollaan esimerkiksi pari tietä perustettu ja käyty Niinisalossa vetämässä valokuitukaapelia maahan. Laidasta laitaan pitää osata tehdä, sekä koneella että käsinkin. Joudutaan esimerkiksi kaikenlaisia rautahommia rälläkällä tekemään aina silloin tällöin ja kaikennäköistä pikkuhommaa.

Parasta intissä on ollut taisteluharjoitukset valmiusyksikön kanssa. Meidän työkoneryhmä kuuluu osaksi valmiusyksikön huoltopuolen kokoonpanoa.

Haastavinta taas on ollut se, kun joudumme aika paljon keskenämme tekemään töitä ja tehdään aika pitkälti sitten itse päätöksiä, siitä miten tehdään joku homma.

Ennnen inttiä opiskelin ammattikoulussa sähkö- ja automaatiopuolenasentajaksi. Koulun jälkeen olen tehnyt rakennushommia ja ajanut kaivinkonetta. Intin jälkeen jonkinnäköisiin konehommiin tulee varmaan taas lähdettyä."