Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Kersantti Aatu Schutskoff nimeää palveusaikansa parhaaksi kokemukseksi neljä päivää kestäneen kaukopartiomarssin. Marssi oli pituudeltaan 143 kilometriä.

Valmiudessa Lapin turvana

Jiri Avila

Sodankylässä palvelevat valmiusyksikön taistelijat ovat valmiudessa puolustamaan pohjoisinta Suomea. Kersantti Aatu Schutskoff johtaa konekivääriryhmää osana tätä kokonaisuutta.

Kersantti Aatu Schutskoff / Jääkäriprikaati / 2. jääkärikomppania / TJ 31

"Todella hyvin on palvelus tähän asti mennyt, vaikka joitakin vaikeuksiakin on matkan varrelle mahtunut. Palveluksen aikana olen saanut paljon uusia kavereita. Kun tänne tulin, tunsin tästä yksiköstä vain yhden kaverin, mutta nyt niitä kavereita on huima määrä lisää. Paljon on tullut myös nähtyä täysin uusia asioita ja se on ollut hienoa. Johtajakoulutuksen ansioista olen oppinut johtamaan ihmisiä ja toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.

Palvelustehtäväni on olla konekivääriryhmän johtaja. Toimin siis ryhmämme esimiehenä ja kannan vararyhmänjohtajan kanssa vastuun ryhmämme toiminnasta. Olen nauttinut tästä tehtävästä paljon. 

Paras kokemus tähän mennessä on ollut kaukopartiomarssi. Siellä joukollamme oli järisyttävän kova yhteishenki ja maisemat olivat ihan viimeisen päälle kauniit. Jälkikäteen ajateltuna mikään kokemus taas ei ole ollut erityisen huono. Siinä hetkessä, kun on jotain fyysisesti tai henkisesti raskasta tehty, on se saattanut toki tuntua ikävältä. Jälkikäteen ajateltuna nekin hetket kuitenkin tuntuvat mukavilta. 

Ennen inttiä kävin lukion loppuun, jonka jälkeen rakentelin jonkin aikaa pihakivetyksiä. Nyt palveluksen jälkeen aion jäädä tänne Puolustusvoimille töihin ja haen myös Kadettikouluun. Palvelus on jatkuvasti tuntunut luontevalta ja hyvältä, ja Puolustusvoimat tuntuu työnantajana houkuttelevalta. Minulla on myös mielenkiintoa juuri esimerkiksi metsässä työskentelyä ja aseiden kanssa puuhaamista kohtaan. 

Täällä intissä on kehittynyt myös siviilissä tarvittavat taidot valtavasti. Vaikka olenkin aina ollut sosiaalinen ihminen, on täällä joutunut vielä puskemaan itseään niin, että ryhmän ja joukkueen yhteispeli toimii. Täällä on myös oppinut kertomaan asioita ja omia tuntemuksiaan avoimemmin."