Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Kuvassa Riku Rintala

Vaativia tehtäviä ja mieleenpainuvia kokemuksia

Janina Forss

Tiedustelulinjan oppilaskorpraali Riku Rintala kertoo, että metsässä on oltu aliupseerikurssin aikana paljon. Haastavista olosuhteista sään armoilla on kuitenkin selvitty hyvällä huumorilla.

Oppilaskorpraali Riku Rintala / Porin prikaati / Tiedustelukomppania / TJ 226

"Intti on sujunut oikein mukavasti. Mukaan on mahtunut paljon hyviä hetkiä, sekä totta kai niitä raskaampia. Välillä pitkät kiinniolojaksot ovat tuntuneet raskailta, mutta palvelustoverit ovat tehneet ajasta helppoa. Helpottavaa on myös se, että pitkät lomat odottavat.

Tiedustelijaksi halusin ja pääsinkin, vaikka en tiennyt ennen palveluksen aloittamista juuri mitään kyseisestä tehtävästä. Alun perin halusin puolessa vuodessa reserviin, mutta suunnitelmat muuttuivat, ja pian edessä on siirtyminen reserviupseerikurssille. Halusin, että palvelusajasta jäisi oikeasti jotakin käteen loppuelämää ajatellen. Odotan intiltä vielä paljon mieleenpainuvia hetkiä.

Tiedustelun aliupseerikurssilla on ollut paljon metsässä kävelemistä, teoriaa johtamisesta ja johtamista käytännössä. Koulutus on siis todella monipuolista.

Parasta intissä ovat ehdottomasti olleet palvelustoverit ja heidän kanssaan koetut hetket. Metsässä on välillä ollut haastavaa olla sään armoilla, mutta siitäkin on selvinnyt hyvällä huumorilla. Mieleenpainuvin kokemus on ehdottomasti ollut tiedustelijoiden perinteinen koulutushaarakoe.

Tiedustelija tarvitsee hyvää kuntoa, kykyä työskennellä itsenäisesti sekä vastuuntuntoa. Metsässä tullaan olemaan ja kävelemään paljon, joten metsässä oloa ei voi ainakaan vihata. Tehtävät ovat vaativia, joten kestävyyttä vaaditaan niin henkiseltä kuin fyysiseltäkin puolelta.

Suosittelen tiedustelijan tehtäviä kaikille, jotka hakevat intistä haasteita sekä siistejä ja jännittäviä kokemuksia. Näitä tehtäviä ei pääse muuten tekemään kuin intin aikana, joten suosittelen ottamaan kaiken irti."