Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Uudenvuoden tinasotilaat

Lue mitä uudenvuodentinasi kertoo maanpuolustuksellisesta vuodestasi 2023!

Vuosi 2022 on tullut päätökseensä, ja ennen ylipäällikön puhetta on aika valaa tinaa.

Tinavaluista on tapana ennustaa erilaisia tuulahduksia seuraavalle vuodelle. Ruotuväki onkin nyt listannut, mitä kylmään veteen kaadetun uudenvuodentinan muodot kertovat maanpuolustuksellisesta vuodestasi 2023 – olit sitten siviili, alokas, asepalvelusta suorittava, henkilökuntaa tai reserviläinen.

Varjoja on saatu tarkastella kyllästymiseen asti öisessä poterovartiossa, joten nyt keskitytään tinan ja taskulampun avulla muodostettujen kuvioiden sijaan tinan olemukseen. Kääntele tinaa käsissäsi, silittele sitä ja ylläpidä piippukontrolli.


Röpelöinen pinta: Tarkoittaa rahaa ja vaurautta. Päivärahasi nousevat, kuten toki kaikilla muillakin. Mutta ehkä teet enemmän komennusmatkoja kuin muut, jolloin voit nostaa huomattavasti entistä suurempaa ruokarahaa. Naispuolisten varusveijareiden varusraha kolminkertaistuu, joten he voivat odottaa tätä tekstuuria.

Sileä pinta: Ensi vuoden tapahtumat ovat yhtä tasaisen tylsiä kuin tinan pinta. Et saa yhtään kertauskutsua, ja MPK:n kurssitkin ovat täynnä aina kun yrität ilmoittautua niille.

Pitsimäisyys: Tinan reikäiset reunat merkitsevät ihailijoita ja kosijoita. Ovella kolkuttaa kenties ylennys. Tai sitten alainen, joka ei jätä rauhaan iltavapaillakaan. Varusmiesalikersantin ei kannata toivoa tätä.

Pitkät nauhamaiset muodot: Nyt kysytään kärsivällisyyttä. Toistoja, toistoja, toistoja. Tämä muoto saattaa löytyä monen tulevan alokkaan kädestä. Moni onkin jo kuullut ennustusten ennustuksen: Aina on kiire odottamaan.

Tinavalu, jossa on haara: Edessä on suuri valinta. Mikä aselaji, mikä herkku sotilaskodissa, johtajakoulutus vai ei. Vaikeita valintoja on luvassa myös henkilökunnalle, kun palvelustehtävät on taas jaettavaa, ja toimistosi ovella kiemurtelee jono pettyneitä sotureita.

Litteä muoto: Merkitsee aikaansaamattomuutta ja laiskuutta. Et jaksa perehtyä eduskuntavaaleissa puolustuspoliittisiin linjauksiin, kun onhan se Nato-juttukin jo päätetty. Lopulta äänestäminenkin jää huhtikuun sohjokeleissä.

Häntä: Jos tinan perä jää kylmävesiastiassa yhtä kauas kärjestä kuin marssin perää pitävä sotilas, on luvassa positiivisia uutisia. Reserviläisurheilu on pitänyt sinut skarpissa kunnossa, joten on odotettavissa pitkää ikää ja terveyttä. Vähän jopa harmittaa poistua reservistä näin vetreänä viisikymppisenä!

Kaareutuva nauha: Tiedossa on jokin matka, joka sinun on kuljettava kokonaan ennen kuin voit aloittaa seuraavan vaiheen elämässäsi. Tämä on yksiselitteinen ennustus. Virittele aamukampa jo valmiiksi.