Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Samuli Pöntinen

Kuvassa painitaan.

Kuosmanen ja Savolainen vastakkain toissa vuoden MM-karsinnoissa.

Urheilukoulun painijat Tokion kisakoneeseen

Daniel Harakka

Olympiakomitea vahvisti eilen Kaartin jääkärirykmentissä liikunta-aliupseereina työskentelevien painijoiden olympiapaikat. Tänä keväänä raskaaseen sarjaan siirtyneelle Kuosmaselle olympiapaikka on vasta ensimmäinen askel kohti suurempia tavoitteita.

Suomen Olympiakomitean hallitus vahvisti 25. toukokuuta Huippu-urheiluyksikön tekemät olympiavalinnat. Tokion olympialaisiin nimettiin kaikkiaan neljä uutta urheilijaa, mukaan lukien Kaartin jääkärirykmentissä Urheilukoulussa työskentelevät kersantit Elias Kuosmanen sekä Arvi Savolainen.

Kuosmanen oli tyytyväinen kisapaikan varmistumiseen.

– Pitkä taival tämä on ollut. Matkalla on ollut paljon ylä- ja alamäkiä, sekä paljon hienoja ja vähemmän hienoja hetkiä. Tuntuu hyvältä, kun paikka on vihdoin varmistunut, Kuosmanen kertaa.

Kuosmanen kilpaili vielä vuoden alussa Savolaisen kanssa samassa 97-kiloisten sarjassa, mutta vaihtoi keväällä 130-kiloisten sarjaan.

– Pelkkä olympiapaikka ei ole koskaan ollut tavoitteena, vaan olen aina halunnut myös pärjätä siellä. Täytyy kuitenkin olla realistinen, koska olympialaiset tulevat olemaan vasta toinen kilpailuni raskaassa sarjassa. Jokaista matsia lähdetään voittamaan, mutta mikään ennakkosuosikki en missään nimessä ole, Kuosmanen pohjustaa.

Valmistautuminen heinä- ja elokuun vaihteessa järjestettäviin kisoihin on hyvässä vauhdissa, kesän suunnitelmat on saatu valmiiksi. Toukokuun alun olympiakarsintojen jälkeen harjoittelussa on keskitytty fysiikan rakentamiseen. Asteittain ollaan nyt siirtymässä kohti kovaa lajiharjoittelua.

Olympialaisten siirtyminen koronapandemian takia viime kesältä tälle vuodelle oli Kuosmaselle pettymys, mutta vielä hän ei osaa sanoa, oliko kisojen siirtyminen hyvä vai huono asia.

– Olihan olympialaisten siirtymisellä iso vaikutus moneen asiaan. Olin viime keväänä hyvässä iskussa, ja kyllä kisojen siirtyminen harmitti. Tulevaisuudessa näkee, oliko kisojen siirtyminen lopulta huono asia, vai oliko se minun onneni, Kuosmanen pohtii.