Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Samuli Pöntinen

Painia

Savolainen ja Kuosmanen MM-karsinnoissa vastakkain pari vuotta sitten.

Urheilukoulun kersantti olympialaisissa viides

Daniel Harakka

Kaartin jääkärirykmentin Urheilukoulussa työskentelevä liikunta-aliupseeri Arvi Savolainen hävisi harmittavasti Tokion olympialaisten pronssiottelun kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten sarjassa.

Urheilukoulun kersantti Arvi Savolainen jäi ensimmäisissä olympialaisissaan niukasti mitalisijojen ulkopuolelle sijoittuen lopulta viidenneksi. Savolainen aloitti pronssiottelunsa vahvasti, mutta iranilainen Mohammadhadi Saravi oli kuuden minuutin väännön jälkeen vahvempi numeroin 9-2. 

Savolaisen saldoksi kisoista jäi kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Vasta 22-vuotiaalla lupaavalla painijalla on kuitenkin edessään valoisa tulevaisuus, ja vaikka olympiadebyytti päättyi pettymykseen, niin jo olympiapaikan saavuttaminen oli nuorelta mieheltä hieno suoritus.

– Olympialaisiin pääseminen oli iso tavoitteeni pitkään. Tokion kisat olivat ensimmäinen realistinen mahdollisuuteni, edellisten olympialaisten aikaan olin vielä liian nuori. Kyllä se hienolta tuntui, kun paikka varmistui, Savolainen tunnelmoi Ruotuväelle toukokuussa.

Niin ikään Urheilukoulussa työskentelevä kersantti Elias Kuosmanen hävisi aikaisemmin molemmat ottelunsa kreikkalais-roomalaisen painin 130-kiloisten sarjassa. Hyville ystäville ei siis irronnut Tokion kisoista mukaan mitaleja, mutta arvokasta kisakokemusta karttui sitäkin enemmän. Kaksikon seuraava mahdollisuus olympiamitaliin on kolmen vuoden kuluttua Pariisin kesäkisoissa.