Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Liikuntahaasteiden esittelijöinä toimivat Puolustusvoimien urheilukoulun taistelijat.

Urheilukoulu haastaa koko Suomen liikkumaan

Elias Tuominen

Urheilukoulun varusmiehet esittelevät tulevien viikkojen aikana neljä erilaista liikuntahaastetta. Luvassa on niin aerobista treeniä, voimaa, paritreeniä kuin erilaisia taitoja mittaavia tehtäviä.

Tällä viikolla lanseerattava #PVliikuntahaaste on malliaan ensimmäinen. Idea haasteesta syntyi Pääesikunnan viestintäosastolla, mutta liikkeiden keksimisestä kunnia kuuluu Puolustusvoimien urheilukoululle. 

Liikuntahaasteita voi seurata Puolustusvoimien Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Haasteet on jaoteltu ryhmittäin aerobisiin, voima-, paritreeni- ja taitohaasteisiin.

– Liikkeitä on kehitelty niin palveluksessa olevia sotilaita kuin siviilissä ja reservissä olevia silmällä pitäen. Liikkeitä löytyy myös harjoituksessa oleville sotilaille. Esimerkki metsäharjoitukseen sopivasta liikkeestä on vatsakierto eli niin sanottu Russian twist kamiinan avulla, Pääesikunnan viestintäosaston verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig kertoo.

Haasteita ilmestyy sosiaaliseen mediaan joka torstai neljän viikon ajan. Liikuntahaasteiden esittelijöinä toimivat Puolustusvoimien urheilukoulun taistelijat. Tavoite on innostaa seuraajia liikkumaan ja pitämään itsestään huolta. Kaikki haasteet on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa ilman välineitä tai arkisilla esineillä.

– Mahtavaa on, jos joku on innostunut liikkeistä ja päättää postata omaan someensa kuvan hashtagilla #pvliikuntahaaste, Hartig kannustaa.

Käsillä on ensimmäinen tämän mallinen liikuntahaaste. Toki muuta liikuntasisältöä on ollut Puolustusvoimien kanavilla, sillä esimerkiksi keväällä Maanpuolustuskorkeakoulun kadetit tuottivat koulun Instagramiin liikunnallista sisältöä.

Puolustusvoimien sosiaalisessa mediassa saatetaan nähdä vastaisuudessakin urheilusisältöä.

– Jos haaste osoittautuu suosituksi, ilman muuta otetaan uusiksi, Hartig valottaa.