Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Laura Linna

Kuvassa upseerioppilas ja hänen parinsa tanssimassa

Reserviupseerikoulun kurssijuhla on arvostettu ja suuri tilaisuus.

Upseerioppilaat rynnäköivät vain ruusut aseinaan

Veikka Tammisuo

Reserviupseerikoulun kurssijuhla veti paikalle enemmän ihmisiä kuin mihin istumapaikoissa oli varauduttu.

Reserviupseerikoulun maneesissa oli suuren juhlan tunnelmaa ja paikalla enemmän ihmisiä kuin istuimia kurssin 263 Voima -kurssijuhlan alkaessa. 

Suomen 263. reserviupseerikurssi, Voima, vietti kurssijuhlaansa lauantaina 27. tammikuuta. Reserviupseerikoulun maneesissa järjestettyyn juhlaan osallistui noin 1200 henkeä. Yhteensä kurssilla oli noin 550 upseerioppilasta.

RUK:n oppilaskunnan kurssijuhlajaoston puheenjohtaja Veikko Rantala kertoo upseerioppilaiden nähneen paljon vaivaa juhlan toteutumisen eteen.

Rantalan mukaan aikataulu oli tiukka ja kaiken kaikkiaan juhlien järjestelyihin meni 80 päivää. Juhlan järjestämisestä vastanneeseen kurssijuhlaosastoon kuului yhdeksän henkilöä, joista jokaisella oli oma vastuualueensa.

Juhla alkoi aamupäivällä kuuluisalla ruusurynnäköllä, jossa upseerioppilaat juoksevat yhdessä pariensa luokse ruusua suussaan kantaen.

Juhla jatkui maneesin juhlasalissa virallisella osuudella, johon kuuluivat keskeisesti sekä upseereiden että itse kurssilaisten puheet. Näiden jälkeen juhlaväki päästettiin tanssilattialle soittokunnan tahdittamina.

Korkea-arvoiset upseerit näyttivät esimerkkiä aloittamalla tanssimisen ja perässä tulivat itse upseerioppilaat pariensa kanssa.

– Tunnelma juhlassa on aivan loistava, kehuu sotilaspoliisilinjan upseerioppilas Lasse Julin.

Julin kertoo reserviupseerikurssin olleen raskas kokemus, mutta hän ei kadu sinne lähtemistä. Jäljellä on enää pari viikkoa, joihin mahtuu kuitenkin vielä yksi raskas harjoitus.

Tanssiaisten jälkeen juhlaväki siirtyi juoma- sekä ruokatarjoilun ääreen ja jatkamaan tanssimista populaarimusiikin tahdissa.