Aatu Heikkonen

Sotilaskuljettaja Niina Ronkainen (vas.) ja lääkintämies Sanni Kosonen

Tykkimiehet Ronkainen ja Kosonen saavat koulutuslinjoiltaan hyötyä tulevaisuuteen

Roope Kariniemi

Rovaniemen jääkäriprikaatissa vapaaehtoista naisten asepalvelusta suorittavien tykkimiesten, Niina Ronkaisen ja Sanni Kososen mielestä intti on ollut täysin oikea valinta. Ainoastaan yliauttavaiset "äijät" ärsyttävät välillä.

Tykkimies Niina Ronkainen / Sotilaskuljettaja / Jääkäriprikaati, Rovaniemi / TJ 251

"Ajan tällä hetkellä C1E-kuormautokorttia, eli korttia johon sisältyy keskiakseliperävaunu. Sen jälkeen toivottavasti lähden ajamaan E-korttia eli rekkakorttia.

Tulin hyvillä mielin inttiin ja olen tykännyt olla täällä, vaikka en ihan päässyt sinne minne halusin. Välillä meinaa ärsyttää, kun äijät tulee auttamaan vähän liikaakin. En tiedä johtuuko se siitä, että olen nainen vai miksi, mutta välillä minulle väännetään rautalangasta joku asia, vaikka osaisin sen. Se on sellainen pieni hermopiikki, ja olen kyllä aina sanonut siitä.

Tällä hetkellä kaikista jännittävintä on ollut morttileiri. Olimme leirillä neljä yötä.

Haluaisin sanoa inttiä harkitseville tytöille ja naisille, että hakekaa rohkeasti mukaan, sillä mitään siinä ei ainakaan menetä! Täällä oppii uutta ja pääsee kokeilemaan sikana kaikkea, mitä siviilissä ei pääse. Lisäksi tästä todella on hyötyä siviiliin. Saan kortit ja ammattipätevyyden mukaan siviilin. Olen harkinnut, että voisin jonkun aikaa ajaa siviilissä rekkaa."

 

 

Tykkimies Sanni Kosonen / Lääkintämies / Jääkäriprikaati, Rovaniemi / TJ 159

"Linja jolla olen, on todella oikea minulle, koska halusin lääkintapuolelle. Hain aukkiin, jonne en kuitenkaan päässyt. Linja on silti todella hyvä, joten ei valittamista!

Inttiin lähtö ei ollut mikään hetken mielijohde mutta ei myöskään juttu, josta olisi lapsesta asti haaveillut niin kuin monella muulla. Lukion puolivälissä tajusin, että tämä voisi olla hyvä ratkaisu välivuodelle. Halusin myös päästä haastamaan itseäni, ja tuli sellainen fiilis, että minähän näytän kaikille ja menen inttiin! Sitten päätin hakea, ja onneksi pääsin.

Kun mietin mitä tekisin nyt sivilissä, niin luultavasti vain töitä. Täällä lääkintälinjasta on minulle tosi paljon hyötyä tulevaisuuteen. Olen hakemassa kätilöksi, joka on unelma-ammattini, ja näin saan hyvää peruspohjaa sille unelmalle.

Olen tukikohtakomppanian lääkintälinjalla ainoa nainen, niin itseä saa olla puolustamassa aika usein. Pojat tuppaa jyräämään meitä naisia joissain asioissa, ja silloin täytyy pitää puolensa.

Haluaisin sanoa inttiä harkitseville tytöille ja naisille, että täällä oppii varsinkin itsestä ihan hirveästi. Paljon oppii linjasta jolle tulee valituksi, mutta erityisesti täällä kasvaa ihmisenä, aikuistuu ja oppii toimimaan eri tilanteissa."