Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Kiertopalkinnon on suunnitellut sotamuseon graafikko Liisa Kontiainen.

Turvallisuuden kivi -palkinto ylivääpeli Rami Hirvelälle

Aurora Kuusisto

''Turvallisuuden tekijä'' -kiertopalkinto myönnettiin tänä vuonna vastuulliselle ja pedantille aliupseerille Satakunnan lennoston esikunnasta.

Turvallisuustoimialan neuvottelupäivillä 13.1. palkittiin Turvallisuuden kivi -palkinnolla Vuoden turvallisuuden tekijä 2020. Palkinnon sai ylivääpeli Rami Hirvelä, joka palvelee parhaillaan Satakunnan lennoston esikunnassa, operatiivisella osastolla turvallisuusaliupseerina.

Palkinnon myöntämisen perusteiksi kerrottiin muun muassa poikkeuksellinen vastuullisuus, harkintakyky ja halu pyrkiä parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen haastavissakin tilanteissa. Ylivääpeli Hirvelä on ollut yksi tärkeimpiä yksittäisiä henkilöitä vuonna 2020 järjestetyn hävittäjäkandidaattien testaustapahtuman järjestelyiden ja läpiviennin turvallisessa toteuttamisessa. 

''Turvallisuuden tekijä'' on Puolustusvoimien turvallisuustoimialan kiertopalkinto, joka myönnetään vuosittain henkilöille tai yhteisölle huomattavasta teosta tai pitkäaikaisesta ansiokkaasta toiminnasta puolustusvoimien turvallisuustoiminnan hyväksi. Kiertopalkinto on perustettu Pääesikunnan turvallisuusosaston kiertopalkinnoksi ja sitä on jaettu vuodesta 2005 alkaen. 

Ylivääpeli Hirvelä kuvailee huomionosoitusta odottamattomaksi.

– En odottanut tällaista, Hirvelä kertoo.

Jokainen voi Hirvelän mukaan tehdä jotain yleisen turvallisuuden eteen, mutta tärkeimpänä pointtina hän pitää tällä hetkellä operaatioturvallisuuteen satsaamista. 

– Eri organisaatioiden siviilihenkilöstön on hyvä pitää mielessä operaatioturvallisuus ja siihen ehkä eniten toivoisin ihmisiltä panostusta, Hirvelä pohtii.

Edellinen, vuoden 2019 palkinto myönnettiin Puolustusvoimien Rannikkoprikaatin komentajalle, kommodori Janne Huuskolle.