Ville Kariola

Erik Kymäläinen poseerasi valokuvaajalle upseerikokelaan natsat rintapielessä hetki ennen ylenemistilaisuutta.

Tuore reserviupseeri oppi sietämään vaikeita hetkiä

Pietu Heiskanen

Erik Kymäläinen sai palveluksessa uusia taitoja reserviin. Kun palvelus on nyt suoritettu, tarkoituksena on nauttia kesästä ja tehdä töitä.

Vänrikki Erik Kymäläinen / joukkueenjohtaja / Kaartin jääkärirykmentti / TJ 0

"Olen kotoisin Espoosta ja minulla on tuotantotalouden opiskelupaikka Aalto-yliopistossa. Kävin alokaskauden täällä Santahaminassa, johon palasin takaisin upseerikokelaana. Palveluspaikkana Santahaminan ympäristö on mielestäni upea ja selvästi erilaisempi kuin esimerkiksi metsäinen Hamina.

Halusin ehdottomasti palvella 12 kuukautta. Isä oli käynyt Reserviupseerikoulun (RUK) ja kannusti minua pyrkimään sinne. Myös monet kaverit kertoivat omia RUK-kokemuksia, joiden kautta innostuin yrittämään parhaani.

Unohtumattomat kokemukset syntyvät hetkissä, jotka ovat kaikista vaikeimpia. Rankat harjoitukset tuntuivat tosi pahalta, mutta jälkikäteen ne ovat parhaimpia muistoja. Kun oma RUK-taipaleeni oli loppusuoralla, minut palkittiin komppanian priimuksena. Se oli hieno hetki.

Olen saanut varusmiespalveluksesta paljon irti. Luulen, että siedän jatkossa enemmän vaikeuksia ja huonoja hetkiä myös reservin puolella. Pystyn nyt toimimaan paremmin omalla epämukavuusalueella, koska intissä opin laittamaan haasteet oikeisiin mittasuhteisiin.

Ensimmäinen viikonloppu reservissä menee Himoksella mökillä palveluskavereiden kanssa. On hauskaa päästä muistelemaan mennyttä vuotta yhdessä. Sen jälkeen haukkaan hetken aikaa happea. Aion kiertää festareita, nauttia kesästä ja tehdä lehtimiehen töitä. Syksyllä on tarkoitus jatkaa opiskeluja."