Ville Kariola

Upseerikokelas Kouzmitchev päätyi juttukeikalla Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunun päälle.

Toimittajakokelas ei kaipaile lomille

Juuso Heikkinen

Upseerikokelas Konstantin Kouzmitchev siirtyi RUKista suoraan toimittajaksi Ruotuväki-lehteen. Kouzmitchev haluaa ottaa palveluksestaan kaiken irti, ja puolustusvoimien uutislehti tarjoaa tähän loistavat mahdollisuudet.

Konstantin Kouzmitchev / Toimittaja / Ruotuväki-lehti / TJ 34

Aloitin varusmiespalvelukseni 3. heinäkuuta viime kesänä Vekarajärven ensimmäisen ilmatorjuntapatterin ensimmäisessä jaoksessa ja ensimmäisessä tuvassa. P-kauden jälkeen pääsin AUKiin ilmatorjunnan johtamisjärjestelmälinjalle, josta jatkoin RUKiin Haminaan.

Halusin saada puolustusvoimien johtajakoulutuksen ja pyrin saamaan kaiken irti palveluksestani. Ajattelin, että vuoden aikana voi saada paljon eväitä työelämään, jos vain lähtee oikealla asenteella liikkeelle.

Hain Ruotuväen toimittajaksi RUKin alkuvaiheilla kaverin vinkatessa tehtävästä. Halusin tehdä palveluksesta itseni näköisen, ja ajattelin, että Ruotuväessä palvellessani tuottaisin eniten arvoa puolustusvoimille. Uskoin myös, että vahvuuteni pääsevät loistoonsa juuri toimittajan työssä.

Tehtäviini kuuluu pääasiassa kirjoittaminen, mutta luonnollisesti toimittajan työtehtävään kuuluu lukuisia muitakin asioita, perusteellisesta taustatyöstä aiheiden ideointiin toimituspalavereissa. Juttukeikkoja tulee yleensä yksi tai kaksi viikossa. Saatan lähteä vaikka päivän varoitusajalla Niinisaloon haastattelemaan yhdysvaltalaisia sotilaita.

Toimittajan työ on ehkä itsenäisempiä palvelustehtäviä puolustusvoimissa. Täällä saa todella paljon vastuuta. Parhaimmillaan teen itse kaiken työn juttuaiheen keksimisestä sen lehteen saattamiseen asti. Johtamiskulttuuri Ruotuväessä on lähellä siviilitoimiston johtamistyyliä, mutta kasarmilla perusasiat hoidetaan samalla tavalla kuin muissa yksiköissä.

Parasta Ruotuväessä on ehdottomasti juttukeikat. Olen esimerkiksi seurannut sotaharjoitusta Lapissa, haastatellut Saksan maavoimien komentajaa saksaksi sekä käynyt Jokereiden playoff-pelissä.

En oikeastaan edes odota kotiutumista niin paljoa, sillä näitä aamuja voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Lomapäiviä taitaa jäädä lähes parikymmentä käyttämättä.

Suosittelen toimittajan tehtävää kaikille, jkiinnostaa kirjoittaminen tai mahdollisuus päästä seuraamaan puolustusvoimien kehitystä aitiopaikalta!

Erityistehtävien johtajahaku on käynnissä 20.5.2018 saakka. Hae meille tänne Ruotuväkeen itse, tai vinkkaa tutulle johtajakoulutettavalle. Lue lisää varusmies.fi/erityistehtavat!