Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Jesse Liitola

Kuvassa kenraalikunta Pääesikunnan päällikön vaihtotilaisuudessa.

Pääesikunnan päällikön vaihtotilaisuutta vietettiin 30.6.

Tehtävät vaihtuvat kenraalikunnassa

Aleksi Hämäläinen

Puolustusvoimien esikunnissa puhaltaa uudet tuulet, kun kenraalit aloittavat tuoreissa tehtävissään 1. heinäkuuta.

Kenraaliluutnantti Vesa Virtanen aloittaa Pääesikunnan päällikkönä, kenraalimajuri Rami Saari henkilöstöpäällikkönä ja lippueamiraali Jukka Anteroinen Merivoimien esikunnan esikuntapäällikkönä. Heidän lisäkseen samana päivänä tehtävänsä aloittavat insinööriprikaatikenraali Juha-Matti Ylitalo Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen apulaisjohtajana, lippueamiraali Tuomas Tiilikainen Pääesikunnan komentopäällikkönä, kenraalimajuri Jari Mikkonen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajana ja prikaatikenraali Timo Saarinen Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä. 

Virtanen aloittaa uudessa tehtävässään hyvillä mielin. Hän nostaa esiin, että elämme mielenkiintoista aikaa ja moni asia on muutoksessa.  

– Pääesikunnalla on tärkeä tehtävä puolustuskyvyn kehittämisessä ja ylläpitämisessä puolustusvoimain komentajan johtoesikuntana. Kiinnostavaa työsarkaa on siis paljon edessä, Virtanen täsmentää. 

Virtanen aloittaa virassa tekemällä parhaansa "vakaalla polulla", jota hänen edeltäjänsä ovat pohjustaneet. 

– Tavoitteena on hoitaa tehtävä mahdollisimman hyvin Suomen ja Puolustusvoimien parhaaksi, hän päättää.

Myös Anteroinen odottaa uusia haasteita innolla. 

– Luonnollisestikin se tuntuu hyvin mieluisalta, Anteroinen kuvailee tuoretta ylennystään. Uusi tehtävä kertoo osaltaan myös siitä, että on kyennyt toimimaan nykyisissä toimissaan luottamuksen arvoisesti.

Hän kuitenkin painottaa ettei ylennys ole sinällään palkinto vaan liittyy määrättyyn työtehtävään. Anteroinen aloittaa uudessa tehtävässään positiivisin mielin, vaikka nykyisestä tehtävästä luopuminen tuntuukin samalla haikealta. Rannikkolaivaston komentajuus on laivastotaustaisena ollut monessa mielessä yksi työunelmien täyttymyksistä.

– Aloitan Merivoimien esikuntapäällikkönä tietenkin odottavin mielin ymmärtäen kuitenkin, että edessä on taas uudenlaiset haasteet ja laajempi toimintakenttä, Anteroinen kuvailee.

Anteroisella on selviä tavoitteita uuden tehtävänsä suhteen. Hän pyrkii jatkamaan parhaalla mahdollisella tavalla edeltäjänsä tekemää työtä ja panostaa yhdessä tekemiseen ja hyvään yhteishenkeen. 

– Ihmiset ovat nimittäin kaiken takana ja asiat eivät tapahdu ja työtä ei tehdä ilman ihmisiä, Anteroinen päättää.