Konsta Leikas

Pyry Halonen viettää usein iltavapaat biljardipöydän ääressä.

Taistelupelastaja turvaa ja tukee

Konsta Leikas

Helsingissä kasvanut lohjalainen Pyry Halonen on toiminnan mies.

Sotilaspoliisi / Kaartinjääkäri Pyry Halonen / Kaartinjääkärirykmentti / tj 139

Palvelus on mennyt tähän asti ihan hyvin. Hyviä ja huonoja aamuja on ollut, mutta useimmiten on ollut ihan menevää meininkiä.

Toimin ensimmäisessä sotilaspoliisikomppaniassa Santahaminassa sotilaspoliisina ja taistelupelastajana. Parasta tehtävässäni on toiminta. Voimankäytön oikeuksien opettelu on ollut hauskaa sotilaspoliisikoulutuksissa. Niille ei välttämättä löydy käyttöä, mutta ne ovat mukavaa mähinää. Taisteluensiapu- ja taistelupelastajakoulutus oli myös jännää, ja siitä saattaa olla hyötyä tulevaisuudessa. Siinä käytiin läpi miten ampumahaavat ja pahimmat haaverit hoidetaan ainakin hetkellisesti, ennen kuin uhri saadaan evakuoitua ja lääkintämiehet tulevat apuun.

Olin P-kaudella Santahaminassa sotilaspoliisikomppaniassa, joten tämä on tuttu paikka. Alokaskausi meni hyvin meillä oli asiallinen tupa ja osaavat alikersantit. Sopeuduin armeijan arkeen nopeasti. Olimme koko tuvan kanssa samassa jamassa tsemppaamassa toisiamme. Santahamina on paikkana voittava, koska se on lähellä Helsingin keskustaa ja pääsemme sinne iltavapailla. Tänne on kätevää tulla julkisilla. Ainoa miinus on, että sotkusta ei saa pitsaa.

Tottakai intissä on myös huonot puolet. Metsässä tetsaaminen ei ole mitään herkkua. Tetsasimme sateessa pari viikkoa sitten. Esimerkiksi ensimmäisten telttaleirien jälkeen hajosimme yhdessä, mutta tutustuimme toisiimme samalla.

Pyrin ottamaan kaiken irti intin tarjoamista mahdollisuuksista. Harrastan frisbeegolfia ja boulderointia. Täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä molempia. Santahaminan frisbeegolfrata on loistava. Kentälläkin on aina vähintään kourallinen pelaajia. Santahaminasta löytyy myös boulderointikerho, tosin se on aina täynnä. Olen myös aika hyvä pelaamaan biljardia.

Viime viikonloppuna olin kiinni. Kun pääsen kotiin, pelaan videopelejä ja nukun. Lataan akkuja seuraavaan viikkoon. League of Legends on suosikkipelini. Olen aika hyvä siinä, jopa Diamond-tasoa. Onneksi aika kuluu nopeasti lomia odotellessa.

Poliisin ja sotilaan työ kiinnosti minua siviiilissä. Sen takia hain sotilaspoliisiksi. Ajattelin hakea poliisiammatikorkeakouluun palveluksen jälkeen. Riippuu tottakai miten hommat menee, mutta lukio pitäisi ainakin suorittaa pois alta ennen kouluun pyrkimistä. Minun pitää käydä pari kurssia aikuislukiossa ja kirjoittaa ylioppilaskirjoitukset, että valmistun. Vartijan työ voisi olla myös mielenkiintoista ainakin kesätyönä.