Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Video on tarkoitettu opetuskäyttöön, ja sitä esitetään osana varusmieskoulutusta.

Taistelukenttä 2020 -videota on katsottu yli miljoona kertaa YouTubessa

Samuli Koski

Viime vuoden kesäkuussa julkaistu Taistelukenttä 2020 -opetusvideo on kerännyt yli miljoona näyttökertaa Puolustusvoimien YouTube-kanavalla.

Opetusvideo Taistelukentän 2020-luvulle päivitetty versio on saanut huimaa suosiota. Kesäkuussa julkaistu video on kerännyt jo yli miljoona katselua.

Se ampaisi nopeasti Puolustusvoimien YouTube-kanavan suosituimpien videoiden joukkoon. Enemmän katsojia on vain vuoden 2013 julkaisulla Tulen keskellä – 1,7 miljoonaa klikkausta kerännnyt video esittää kenttätykistön epäsuoraa tulta kuvattuna sen vaikutuksen keskellä.

Taistelukenttä-oppimateriaalin projektipäällikkö, majuri Ville Kostian hehkuttaa videon menestystä.

– Onhan tämä merkittävä suoritus katsojamäärien suhteen. Opetusvideoiden suhteen meiltä ei löydy mitään vastaavaa, hän kertoo.

Videoon uponnut aika ja työ tuottivat hedelmää – Kostianin mukaan sen luominen ensimmäisestä ideasta tuotantoon kesti noin viisi vuotta, ja kuvaustakin tehtiin kolmena erillisenä vuotena.

Taistelukenttä 2020 on uudelle vuosikymmenelle päivitetty versio legendaarisesta vuonna 1998 julkaistusta Taistelukentästä. Video on nimenomaan tehty koulutuskäyttöön, ja se on osa Puolustusvoimien varusmieskoulutukseen tarkoitettua oppimateriaalipakettia.

– Videota käytetään varusmieskoulutuksessa ensin heti alokasjakson alussa, jolloin pyritään kuvaamaan nykyaikaisen taistelukentän ilmiöitä, josta pohjautuu kaikki myöhemmin annettava taistelukoulutus. Pyrimme antamaan yleiskuvan laajemmista kokonaisuuksista, joihin sitten syvennytään opetuskeskustelun ja taistelukoulutuksen keinoin. Aliupseeri- ja reserviupseerikurssilla varusmiesjohtajia perehdytetään sitten vielä perusteellisemmin, Kostian avaa.

Video on katsottavissa Puolustusvoimien Youtube-kanavalla.

https://www.youtube.com/watch?v=bTmWCbcYwb8