Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Oona Myöhänen

Alikersantti Fairuz Bhuiyan sotilaskodissa.

Syntymäpäiväksi kotiin

Paavo Peltomäki

Alikersantti Fairuz Bhuiyanilla oli jo ennen palvelustaan tietotaitoa Puolustusvoimista. Syntymäpäivänään kotiutuva alikersantti on saanut intistä työkokemusta ja johtamisoppia.

Alikersantti Fairuz Bhuiyan / Kaartin jääkärirykmentti / Esikunta- ja viestikomppania / TJ 0

"Ennen inttiä olin harjoittelijana Pääesikunnan suunnitteluosastolla. Kehitin siellä intti.fi-sivustolle chatbotin, joka vastaa varusmiesten kysymyksiin asepalveluksesta.

Suunnitteluosaston jälkeen minulle tarjottiin vielä diplomityöpaikkaa Puolustusvoimista ja ryhdyin tekemään diplomityötäni Tutkimuslaitoksen toimintakykyosastolla tutkimusavustajana.

Aloitin tammikuussa Esikunta- ja viestikomppaniassa ja halusin kovasti kaupunkijääkäriksi tulenjohtoon. Siinä oli kuitenkin riski, että päätyy puolen vuoden hommiin, jos ei pääse aliupseerikurssille tai Valmiusyksikköön.

Kuulin, että Kuljetuskomppaniassa on erityistehtäviä ja hain sinne. Olin lopulta virtuaalikoulutusympäristön tukihenkilönä ja kehitin VBS-simulaattoria sekä loin sillä varusmiehille koulutuksia eri taisteluskenaarioissa.

Minulla oli vähän erilainen tilanne erityistehtävässäni. Sovin esimieheni kanssa, että osallistun mahdollisimman moneen taistelukoulutukseen. Koulutuksissa me tunkeuduimme rakennuksiin, vyörytimme huoneita, olimme ilmatorjuntakoulutuksissa ja ajelimme paseillakin. Sain sellaisen hyvän perusjääkärin koulutuksen.

Halusin kovasti AUK:iin, mutta meillä oli vain viisi paikkaa sinne. Minulle kerrottiin jälki-AUK:in mahdollisuudesta, jonne hain ja pääsin. 

AUK on ollut henkisesti tosi raskas. Mutta olen tykännyt siitä ja iloinen, että olen selvinnyt.

Mieleenpainuvin kokemus on ollut edellinen ampumaleiri. Meillä oli räjähdekoulutus, jossa pääsi rakentamaan liitoksia ja harjoittelemaan sisäänmenoammuntoja. Se oli siistiä.

Välillä tulee hetkiä, että tekisi mieli luovuttaa. Ne hetket menevät kuitenkin nopeasti ohi, kun vain jaksaa painaa ja yrittää loppuun asti. Myöhemmin nimittäin harmittaisi.

Kannattaa myös tutustua omiin tupalaisiin ja joukkuelaisiin. Intti on hyvä tilaisuus tutustua ihmisiin, joiden kanssa ei normaalisti tulisi hengailtua. Joukkueessa tai partiossa kannattaa selvittää kaikkien vahvuudet ja hyödyntää niitä. Silloin se porukka toimii parhaiten.

Iloisin mielin lähden reserviin. Samana päivänä, kun kotiudun, on minun syntymäpäiväni. Vuoden olen ollut ja nyt on aika lähteä."