Puolustusvoimat / Luukas Salin

Vakuuttavasti esiintyneen Brasilian joukkueessa purjehtivan Gabriela Nicolinon mukaan kehitystä on tapahtunut. Joukkue kommunikoi ja tekee töitä yhdessä paremmin kuin kisojen alussa.

Suomi taistelee palkintosijoista sotilaspurjehduksen MM-kisoissa

Niko Ylä-Poikelus

Suomen joukkue eteni neljän parhaan joukkoon Helsingissä Kruunuvuoren selällä järjestettävissä sotilaspurjehduksen maailmanmestaruuskisoissa. Keskiviikkona päivällä käytävässä kilpailussa ovat vielä mukana isäntämaan lisäksi myös Brasilia, Puola ja Venäjä.

Kansainvälisen sotilasurheiluliitto CISM:n ja Merisotakoulun järjestämässä World Military Sailing Championship 2018 -kilpailussa on ollut mukana yhteensä 15 maata. Suomenlinnassa purjehditaan Match Race -parikilpailuissa muokatuilla J-80 -luokan veneillä. Suomen joukkueessa kisaavat kapteeniluutnantti Sami Tamminen, kapteeniluutnantti Henri Koski, vanhempi merivartija Osmo Penttinen ja reserviupseerioppilas Oskari Muhonen.

Juhannusviikon ailahtelevat säät ovat vaikuttaneet myös purjehduskeliin. Kisojen alussa Suomen joukkueesta kerrottiin kisojen ensimmäisten päivien sujuneen kokonaisuutena hyvin.

– Pahin mahdollinen startti oli kun hävittiin, mutta tästä on parannettu ja parannetaan koko ajan. Ensimmäistä kertaa ollaan tällä kokoonpanolla liikkeellä, mutta yllättävän paljon olemme päässeet treenamaan ja alkaa olla manooverit kunnossa, kertoo Penttinen.

Penttisen lausunto osoittautui varsin paikkansapitäväksi, sillä Suomi lähti taisteluun erinomaisista asemista. Kapteeniluutnantti Tamminen ennakoi finaalipäivää eilen tiistaina.

– Alkusarja meni kyllä meidän osalta aika hyvin. Tänään purjehdittiin kaksi viimeistä lähtöä Kanadaa ja Kiinaa vastaan. Huomisesta tulee tiukka päivä ja vahvin joukkue varmasti voittaa, kapteeniluutnantti Tamminen pohti.

Keskiviikon semifinaalilähdöissä Suomen vastustajana oli Venäjä, ja myös vakuuttavasti esiintynyt Brasilia sai vastaansa Puolan. Sotilaspurjehduksen maailmanmestaruuskisat saatiin tälle vuodelle Suomeen osin merivoimien satavuotisjuhlan kunniaksi.

Ruotuväki on keskiviikkona 20. kesäkuuta seuraamassa kisan loppuhuipennusta. Pysy mukana!