Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Suomalaisia rauhanturvaajia ja Suomen lippu.

Suomalaisia rauhanturvaajia Etelä-Libanonisssa vuonna 2014.

Suomalaisia rauhanturvaajia evakuoitiin Libanonista

Elias Tuominen

23 suomalaista rauhanturvaajaa evakuoitiin Libanonista kotimaahan eilen kriisinhallintajoukossa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi.

Suomalainen kriisinhallintajoukko Libanonissa jatkaa toimintaansa evakuoinneista huolimatta normaalisti koronaravarotoimin.

Ilmavoimien Casa-kuljetuskoneella toteutettu evakuointilento saapui Suomeen maanantai-iltana. Evakuoidut on asetettu hoitoon ja karanteeniin Puolustusvoimien tiloihin. 

Yhdeksän maahan tuoduista rauhanturvaajista on toistaiseksi antanut positiivisen koronanäytteen. Altistuneet oireettomat rauhanturvaajat ovat karanteenissa vähintään 14 vuorokautta.

Tartunnat ilmenivät Maavoimien mukaan suomalaisessa kriisinhallintajoukossa maaliskuun lopussa palvelusvapailta kotimaasta palanneiden joukossa. Rauhanturvaajien evakuointiin kotimaahan hoidon ajaksi päädyttiin Maavoimien mukaan sen vuoksi, että UNIFIL-operaation ja suomalaisen kriisinhallintajoukon oma erikoissairaanhoidon kapasiteetti on hyvin pieni. 

Suomi osallistuu YK:n johtamaan UNIFIL-operaatioon noin 200 rauhanturvaajalla. Suomi on ollut mukana jo viidellä vuosikymmenellä vuosina 1982–2001, 2006–2007 ja vuodesta 2012 lähtien.