Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Upseerikokelas Laitisen mielestä parasta intissä on ollut hyvä ryhmähenki.

Suojauslinja kehittää fyysistä kuntoa ja tähtäinsilmää

Aurora Kuusisto

Upseerikokelas Tino Laitisella RUK oli tavoitteena alusta pitäen.

Upseerikokelas Tino Laitinen / Ilmasotakoulu, Tikkakoski / Viestitekniikkakomppania / TJ 73
 

''Suoritan palvelustani Ilmasotakoulussa Tikkakoskella. Aloitin intin tammikuussa 2020 ja tiesin jo palvelukseen astuessani, että haluan reserviupseerikouluun. Pääsinkin onneksi AUK:iin ja sitä kautta RU-kurssille. 
 

Toimin tällä hetkellä suojausjoukkueen johtajana. Suojauslinja käsittää maavoimien jääkärikoulutuksen ja ilmavoimien sotilaspoliisilinjan, eli se on ikään kuin sekoitus molempia. Palvelustehtävääni kuuluu lentokentän suojeleminen, eli suojelemme tukikohtaa, ettei vihollisen erikoisjoukot pääse vaikuttamaan lentotukikohtiimme.
 

Tikkakoskella koulutushaaravaihtoehtoja oli viesti-, tutka- ja suojauslinja, joista suojauslinja tuntui kaikista sopivimmalta itselleni. Olen tykännyt koulutushaarastani todella paljon ja tämä on minulle juuri oikea tehtävä. Suojauslinjalla on paljon toiminnallista koulutusta ja pääsee leikkimään pyssyn kanssa. 

Parasta palveluksessa on ollut reserviupseerikurssi ja ryhmähenki, joka kurssilla vallitsi. Meillä oli hyvä ja kiinteä porukka, jonka kanssa oli hauska oppia uutta. Rankinta palveluksessa on ollut varmaan reserviupseerikurssin huipentumat eli Luonetjärven marssi ja Jokoha, eli johtamis- ja koulutustaidon harjoitus. 

 

Harrastan monenlaista urheilua ja fyysisestä kunnosta on todella paljon hyötyä myös suojauslinjalla, sillä koulutukseen kuuluu runsaasti keholla tekemistä. Vapaa-ajalla tykkään käydä kuntosalilla ja lomilla käyn golfaamassa.''