Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Peetu Oksanen

Pääesikunnan viestintäosaston varusmiehet vastasivat messupäivinä Instagram-livessä esitettyihin kysymyksiin.

Studia-messut keräsivät yleisöä myös virtuaalisena

Aurora Kuusisto

Puolustusvoimat toimii aktiivisesti verkossa järjestetyillä Studia-messuilla 25.–26.11.

Opiskelijoille suunnatut Studia-messut järjestettiin tänä vuonna koronapandemian vuoksi verkossa. Puolustusvoimat osallistui Studia-messuihin muun muassa omalla messuosastollaan sekä Pääesikunnan viestintäosaston järjestämän Instagram-liven välityksellä. 

Instagram-live on reaaliajassa näkyvä interaktiivinen lähetys, jossa katsojat voivat kommentoida ja livessä esiintyvä taho voi näin keskustella katsojien kanssa. Katsojat kysyivät varusmiehiltä aktiivisesti kysymyksiä, jotka liittyivät suurilta osin varusmiespalveluksessa askarruttaviin aiheisiin, kuten maasto-olosuhteisiin ja koulutushaaravalintoihin.

Pääesikunnan verkkopäätoimittaja Katrina Carlson tuumii, että haasteellisinta verkossa pidettävillä messuilla oli saada haluttu kohderyhmä oikeille kanaville. 

– Tietenkään ei voida saavuttaa samanlaista tavoitetta kuin oikeilla messuilla, mutta nämä olivat nyt poikkeavien olojen messut ja täytyy sopeutua siihen, Carlson toteaa.

Carlsonin mukaan Instagram-liven päämääränä oli mennä niille kanaville, joissa nuoret ovat tavoitettavissa ja tätä kautta informoitavissa.

– Haimme livelähetyksillä vuorovaikuttamista. Meiltä pystyi kysymään kysymyksiä ja me vastasimme niihin, sekä samalla saimme tietoa siitä, mikä nuoria kiinnostaa ja voimme sitten jatkossa tuottaa lisää sisältöä ikään kuin vastauksena näihin nuoria askarruttaviin aiheisiin, Carlson kertoo.  

Puolustusvoimista messuille osallistuivat muun muassa Pääesikunnan viestintäosasto, Porin Prikaati, Maasotakoulu ja Maanpuolustuskorkeakoulu. Puolustusvoimien yhteinen virtuaalinen messuosasto on edelleen avoinna.