Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Henri Sorsa

Kuvassa varusmies sotilaskodin kassalla.

Verkkokaupassa asiointi on kätevä vaihtoehto perinteiselle sotilaskodissa käymiselle.

Sotilaskodin valikoima on vain muutaman klikkauksen päässä

Janina Forss

Niinisalon ja Säkylän Sotilaskodit avasivat heinäkuun alussa viralliset verkkokaupat, joista varuskunnissa palvelustaan suorittavat varusmiehet voivat tehdä ostoksia.

Niinisalon ja Säkylän sotilaskodit saivat sähköpostilla toimivan systeemin tilalle viralliset verkkokaupat nettisivuilleen. Verkkokaupasta saa muun muassa suosituimpia juomia, herkkuja sekä hygieniatuotteita.

– Kuuntelemme koko ajan varusmiesten toiveita valikoimassa olevista tuotteista ja pyrimme toteuttamaan niitä parhaamme mukaan, vuorovastaava Emilia Lanne Niinisalon sotilaskodista avaa.

– Tulevaisuudessa tuotevalikoimaa tullaan lisäämään kysynnän mukaan, toimistosihteeri Susanna Vuorinen Säkylän Sotilaskotiyhdistys ry:stä sanoo.

Verkkokaupan kassalta varusmies voi valita ostostensa noutopaikan.

– Verkkokaupasta ostetut tuotteet voi joko noutaa sotilaskodista tai valita toimituspaikaksi oman yksikön tai varuskuntasairaalan, Lanne valottaa käytäntöä Niinisalossa.

– Jos ei pääse sotilaskotiin, ja tulee esimerkiksi makeannälkä tai hammastahna loppuu, tässä on oiva tilaisuus saada tuotteita, Vuorinen lisää.

Poikkeusolojen pelastus

Lanne toteaa verkkokaupan olevan erityisen hyödyllinen poikkeusolojen aikaan varusmiesten päästessä pääsotilaskotiin yksikkö kerrallaan.

– He, joilla ei ole asiointivuoroa, pystyvät silti hyödyntämään palveluitamme verkkokaupan ansiosta. Verkkokauppa otettiin alun perin käyttöön karanteenissa oleville osastoille viime keväänä, kun halusimme taata palvelut myös karanteenissa olevalle joukolle.