Jussi Pohjavirta

Kapteeni Arto Hakala Maasotakoulusta lähti ampumapaikalta vauhdikkaasti. Lopputuloksena oli hopeamitali miehet yli 45 -sarjasta.

Sodankylässä kisailtiin latujen herruudesta

Henrik Ruska

Jääkäriprikaati järjesti perinteikkäät hiihdon sotilas-SM-kilpailut Sodankylän maisemissa. Varusmiesten sarjoissa Kainuun prikaati oli odotetun vahva.

Hiihdon sotilas-SM-kilpailut tulivat torstaina 28. maaliskuuta päätökseen, kun päätöspäivän partiokilpailu saatiin sivakoitua maaliin. Kolmipäiväisten kisojen ohjelmassa oli partiokilpailun lisäksi rynnäkkökivääriampumahiihtoa, ampumahiihtoa ja maastohiihtoa. Kisoissa taisteltiin kunniasta paitsi yksittäisten urheilijoiden mutta myös eri joukko-osastojen välillä.

Kainuun prikaati kahmi kisoista odotetusti suuren määrän mitaleita. Prikaati vastaa lumilajien urheilukoulutoiminnasta yhdessä Urheilukoulun kanssa, ja Kajaanissa onkin parhaillaan palveluksessa useita ikäluokkansa kärkinimiä eri talvilajeissa. Yksi heistä on alikersantti Lassi Vuorinen, joka nappasi maastohiihdossa varusmiesten sarjan voiton. Kymmenen kilometrin kilpailureitti taittui perinteisellä hiihtotavalla ajassa 27.53,9.

– Eihän näihin varusmiesten sarjoihin pääse osallistumaan kuin kerran elämässä, joten kiva se on voittaa sen kerran kun on mukana, totesi hymyilevä Vuorinen maalialueella.

Kajaanilaisten panos oli kisassa muutenkin vahva, sillä ensimmäiset kuusi maaliin tullutta olivat Kainuun prikaatin edustajia ja kymmenen joukossa heitä oli peräti yhdeksän. Voittaja Vuorista oman joukko-osaston ylivoima ei ihmetyttänyt.

– Olemme kaikki ihan ikäluokkamme kärkeä tässä lajissa Suomessa, hän avasi.

Harjoituskaverukset kulkivat pitkän matkaa kisasta yhdessä letkassa. Mitalit ratkottiinkin vasta kisan loppuhetkillä.

– Viimeisessä nousussa pääsin vähän muilta karkaamaan. Ei tämä helpolla tullut, mutta en minä nyt ihan kaikkea peliin joutunut laittamaan, Vuorinen virnisti.

Nuorille urheilijoille hiihdon sotilas-SM-kilpailut olivat kisat muiden joukossa.

– Ympäri talven olemme kiertäneet kisoja. Viime viikonloppuna oli nuorten SM-kisat ja tulevana sitten SM-hiihdot Äänekoskella, Vuorinen kertoi.

Hieman nimekkäimpiä kisailijoita hiihdon sotilas-SM-kisoissa olivat maastohiihtäjä Markus Vuorela ja ampumahiihtäjä Olli Hiidensalo, joilla molemmilla on kokemusta myös maailmancup-laduilta. Vuorela työskentelee nuorempana rajavartijana Kainuun rajavartiostossa ja Hiidensalo kersanttina Kaartin jääkärirykmentissä.