Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Joni Oksanen

Kesäkuusta alkaen kertausharjoitettavat reserviläiset saavat kotiinsa Ruotuväen kolmeksi kuukaudeksi. Kuvassa varusmiestoimittaja, kaartinjääkäri Alec Neihum jakaa lehteä Mikael Agricolan päivän tempauksessa 9. huhtikuuta.

Ruotuväki harjoitettaville reserviläisille

Simo Nuuttila

Puolustusvoimat tarjoaa Ruotuväen ilmaiseksi kertausharjoituksiin osallistuville reserviläisille kolmeksi kuukaudeksi. Tarkoituksena on parantaa edelleen yhteydenpitoa reserviläisiin.

Vielä ei tarvitse kuitenkaan huolestua, vaikka lehteä ei olisi tullutkaan kotiin. Lehden ensimmäinen numero tulee ennen kertausharjoitusta ja tilaus jatkuu siitä kolme kuukautta. Tänä vuonna kertausharjoituksiin osallistuu suunnitellusti 18 000 sijoitettua reserviläistä. Lehti lähetetään kuitenkin vain kesäkuun alusta lähtien kertausharjoituksiin osallistuville.

Ruotuväen päätoimittaja Mikko Ilkko sanoo idean Ruotuväen lähettämisestä reserviläisille olevan jo vanha ja pohjautuvan nykyisin Nokian hallituksen puheenjohtajana toimivan Risto Siilasmaan johtaman työryhmän Suomalainen asevelvollisuus -raporttiin vuodelta 2010.

– Asevelvollisuustyöryhmä kaipasi enemmän yhteydenpitoa puolustusvoimien ja reserviläisten välille. Viime vuoden reserviläiskirje ja sähköisen yhteydenpidon kehittäminen ovat olleet askeleita tähän suuntaan. Nyt Ruotuväki tarjoaa painetussa versiossa tietoa ajankohtaisista teemoista, joista on mahdollista keskustella sosiaalisessa mediassa.

Ilkko toivoo, että mahdollisimman moni reserviläinen myös jäisi vakituiseksi tilaajaksi kolmen kuukauden ilmaisen määräaikaistilauksen jälkeen.

– Tavoitteemme on kertoa uskottavasti, mitä puolustusvoimissa ja laajemminkin maanpuolustuksessa tapahtuu. Näen tämän tukevan myös maanpuolustustahtoa.

Ruotuväen noin 23 000 kappaleen normaali painos jaetaan suurin piirtein puoliksi puolustusvoimien toimipisteisiin ja yksityisiin osoitteisiin. Lisäksi lehteä jaetaan erilaisissa tapahtumissa ja tempauksissa.