Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Ossi Saurio

Kuvassa Arni Pursiainen

Ruotuväen toimittajana varusmiehet näkevät Puolustusvoimat monesta eri kulmasta.

Ruotuväki hakee 2/23 saapumiserän alokkaista uusia toimittajia - Lue nykyisen toimittajan kokemuksista uniikissa palvelutehtävässä

Valtteri Vesarinne

Yli 60-vuotiaan perinteikkään ja arvostetun Ruotuväki-lehden toimitus on koostunut alusta alkaen varusmiehistä. Kaartinjääkäri Arni Pursiaisen palvelus Ruotuväen toimittajana on antanut paljon hienoja muistoja ja tärkeää työkokemusta.

Kaartinjääkäri Arni Pursiainen / Ruotuväen toimittaja / Kaartin jääkärirykmentti / TJ 57

– Hain Ruotuväkeen, koska näin sen loistavana mahdollisuutena koko loppuelämäni kannalta. Olen aina ollut kiinnostunut kirjoittamisesta, ja täällä jos jossain siinä voi kehittyä.

Kaartinjääkäri Arni Pursiainen on viettänyt viimeiset viisi kuukautta varusmiespalveluksestaan Ruotuväen toimittajana. Kuluneiden kuukausien aikana hänen arkeensa ovat kuuluneet metsän ja aseiden sijasta toimistotyö, haastatteleminen ja kirjoittaminen.

– Ruotuväessä olen nähnyt sellaista maailmaa, johon siviilissä minulla ei olisi mahdollisuutta päästä käsiksi. Olen osallistunut muun muassa kansainvälisiin Nato-kokouksiin, Helsinki Fashion Weekeille ja haastatellut arkkipiispa Leoa Ukrainan tilanteesta, hän luettelee.

Iso osa Ruotuväessä palvelleista varusmiehistä on päätynyt myöhemmin elämässään toimittajiksi tai media-alalle töihin. Pursiaisen mukaan kyseisille aloille suuntaavat hyötyvät palveluksesta eniten, mutta Ruotuväki antaa tärkeitä oppeja myös elämään.

– Toimittajana olen huomannut konkreettista kehitystä ennen kaikkea kirjoittajana. Työ on vaatinut paljon oma-aloitteisuutta, rohkeutta sekä taitoa tutkia ja ymmärtää laajempia kokonaisuuksia. 

– Täällä opitut taidot eivät tule olemaan hyödyllisiä vain ammatillisessa mielessä, vaan myös laajemmin elämässä, hän täsmentää.

Ruotuväen toimitukseen valitaan jokaisesta saapumiserästä noin viisi toimittajaa, kaksi kuvaajaa sekä yksi tuotantoassistentti ja graafikko.

Haku on auki vielä tämän viikon ajan. Jos sinua, arvon alokas kiinnostaa journalistiikka, yhteiskunnalliset asiat ja varusmiespalveluksen suorittaminen ainutlaatuisessa ympäristössä, kannattaa sinun hakea osaksi Ruotuväkeä.

Mikäli kiinnostuit, voit hakea tehtävään tämän linkin kautta: intti.fi/erityistehtavat