Antti Virtanen

Kaartinjääkäri Konsta Leikas uskoo, että toimittajana Ruotuväessä toimiminen tulee olemaan hyödyksi hänen tulevaisuutensa kannalta.

Ruotuväen toimittaja kantaa vastuun ja nauttii vapauksista

Janne Jussila

Toimittajana Puolustusvoimien uutislehdessä Ruotuväessä palveleva kaartinjääkäri Konsta Leikas kannustaa motivoituneita ja kiinnostuneita alokkaita hakemaan hänen tehtäviinsä. Luvassa on monipuolisia hommia ja arvokasta työkokemusta.

Sain kuulla erityistehtävisä Upinniemessä pidetyssä infotilaisuudessa. Mietin, että ovathan nämä paljon kiinnostavampia hommia kuin mitkään muut armeijan tarjoamat tehtävät. Hain toimittajaksi Ruotuväkeen, koska minulla oli hieman toimittajankokemusta, ja pidän haastattelusta sekä koko jutunteon prosessista. Luin myös itse lehteä ja huomasin, että täällähän on oikeasti aika mielenkiintoisia juttupaikkoja.

Aikani toimittajana Ruotuväessä on sujunut tosi hyvin. Tietenkin alussa oli hieman haparointia ja jännitystä, eivätkä ensimmäiset jututkaan olleet välttämättä parhaasta päästä. Myöhemmin kuitenkin asiat ovat menneet oikein mallikkaasti. Olen päässyt tekemään hienoja juttuja, haastattelemaan eri urheilijoita ja kirjoittamaan elokuva-arvosteluja. Me pääsemme katsomaan elokuvia etukäteen pressinäytöksiin. Täällä olo on kuin ammattitoimittajalla.

Ruotuväessä meillä on loistava porukka. Kanssavarusmiehet ovat todella mukavia sekä henkilökunta osaavaa ja avuliasta. Yhteishenki täällä on hyvä, jopa parempi kuin oletin aiemmin. Meillä on inttikavereiden kanssa ollut paljon oheistoimintaa. Kävimme esimerkiksi Ruotuväen kesken risteilyllä. Meillä on myös paljon hienoja keskusteluja, silloin tietenkin kun ei ole töitä tehtävänä. Tänne hakiessa löytää varmasti samanhenkisiä ihmisiä.

Kannattaa olla haussa selvästi motivoitunut ja kiinnostunut. Täytä hakulomake huolella. Eikä tarvitse huolehtia, jos tuntuu epävarmalta. Kunhan on innostusta ja halua, niin lomaketta kasaan vaan ja haku eteenpäin. Tämä on aika pitkälti omasta motivaatiosta kiinni. Toki jos on jonkinlaista kirjoitustaustaa, niin sitä kannattaa käyttää hyödyksi hakuprosessissa.

Tehtävät ovat olleet luonteeltaan erilaisia, kuin odotin. Toki yleensä toimittajan työ on sellaista mitä voisi olettaa, haastatteluja ja jutun tekemistä. Mutta vastuumme määrä on paljon suurempi kuin voisi kuvitella. Koko lehtihän rakentuu varusmiesten työn kautta. On sekä vastuuta että vapauksia. Se kuuluu asiaan.

Normipäivämme ovat monipuolisia. Voi melkein luvata, että ei ole yhtään samanlaista päivää. Juttukeikoilla pääsemme matkustamaan paljon. Olen itsekin käynyt esimerkiksi Sodankylässä seuraamassa valmiusyksikön toimintaa, ja juuri eilen kävin Niinisalossa. Jos ei ole juttukeikkaa, yleensä kirjoitamme haastatteluja puhtaaksi ja rakennamme juttuja. Parasta Ruotuväen toimittajana on itse ideoimien juttujen kirjoittaminen. Hienoa on myös oman valmiin artikkelin näkeminen. On mukavaa nähdä työnsä lopputulos ja olla siihen tyytyväinen.

Toivon pääseväni tekemään loppupalveluksen aikana lisää isoja juttuja lehteen ja nettiin. Yritämme tehdä viimeisistä lehdistä meidän parhaamme.

 

Voit hakea toimittajaksi Puolustusvoimien viralliseen uutislehteen Ruotuväkeen viimeistään 26. tammikuuta. Hae siis vielä tämän viikon aikana! Haku löytyy osoitteesta asiointi.puolustusvoimat.fi.