Ville Kariola

Erikoisnumeroita jaettiin SuomiAreenan yleisölle Porin aurinkoisilla kaduilla.

Ruotuväen SuomiAreena-extrat ovat ilmestyneet

Saana Sjöblom

Tänään 20. heinäkuuta päättyvän SuomiAreenan kohokohdat on ikuistettu Ruotuväen erikoisnumeroihin.

Porissa viikon kestänyt SuomiAreena on sisältänyt lukuisia keskustelutilaisuuksia sekä nähtävää koko perheelle. Ruotuväki on seurannut tapahtumaa aktiivisesti paikan päällä, ja työstänyt päälehden juttujen ohella kaksi erikoisnumeroa.

SuomiAreena-extrat toteutettiin todella tiukalla aikataululla. Varusmiestoimittajat ovat saaneet kokea, millaista päivittäin ilmestyvän printtilehden toimittaminen on.

– Uutiset on täytynyt koota nopeasti, mutta huolellisesti. Olemme saaneet positiivista palautetta siitä, että ajankohtaisia asioita on voinut lukea muualtakin kuin verkosta, Ruotuväen toimittaja, korpraali Niko Ylä-Poikelus toteaa tyytyväisenä.

Varusmiehet ovat ehtineet keskustella työn lomassa myös tapahtumassa vierailleiden kansalaisten kanssa. Monet ovat innostuneet jakamaan omia kokemuksiaan varusmiespalveluksesta.

– On ollut yllättävää, että monen kanssa on pitänyt jutustella hetki, ennen kuin heidän oma näkökulmansa maanpuolustukseen on tullut esille. Tämä on tehnyt selväksi, että puolustusvoimilla on tarve näkyä kansan keskuudessa yhä enemmän, Ylä-Poikelus jatkaa.

Aktiivinen tiedottaminen puolustusvoimien toiminnasta on Ylä-Poikeluksen mielestä merkittävää. Hän kokee, että varusmiehet ovat avainasemassa puolustusvoimien julkisuuskuvan luomisessa.

– Meillä varusmiehillä on mielestäni tärkeä rooli erityisesti puolustusvoimien toiminnan näkyvyydessä, Ylä-Poikelus kiteyttää.

Nelisivuiset erikoislehdet ilmestyivät SuomiAreenassa maanantaina 16. ja torstaina 19. heinäkuuta. Nyt ne ovat luettavissa myös osoitteessa https://ruotuvaki.fi/lehdet-2018.

Tapahtuma päättyy tänään 20. heinäkuuta.