Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Rannikkoprikaatin alokkaista ei tule maakrapuja

Sauli Rautiainen

Upinniemessä palvelevan Alokas Väinö Jylhämön intti on alkanut hyvin. Koronatoimenpiteiden ja uuden oppimisen keskellä suunta inttivuodelle alkaa pikku hiljaa kirkastua.

Alokas Väinö Jylhämö / / Rannikkoprikaati / viestikomppania / TJ 339

“Intti tähän mennessä on sujunut aika hyvin. Nyt on kolmas päivä. Paljon on erilaisia ohjeita ja käyttäytymistapoja, mutta ne on onneksi kaikki esitelty ja opetettu. Vaikka tämä on erilainen maailma, niin ihan selkeästi on kaikki ohjeistettu. Parin päivän aikana on päässyt hyvin mukaan.

Kavereita on ollut täällä jo puolen vuoden ajan, joten odotukset intistä olivat varsin lähellä todellisuutta. Täten mitään suurempia yllätyksiä ei ole ainakaan tässä vaiheessa palvelusta ilmennyt. Jos jotain, niin kyllähän nuo tiedotushuudot aluksi vähän sykähdytti. Sitten tietenkin juuri se täsmällisyys kaikessa, esimerkiksi kun kaikki mahdolliset napit ja taskut on oltava kiinni. Se kyllä lopulta kuitenkin yllätti syvyydellään, vaikka sitä osasi odottaa.

Mikä on sujunut erityisen hyvin, pitihän tietenkin heti tehdä jotenkin vaikutus, niin opettelin sitten ne arvomerkit ensimmäisenä. Myös tupakavereiden kanssa olen tullut hyvin toimeen.

Tähän mennessä vastatuulta ja harmitusta ovat luoneet nämä koronan aiheuttamat erinäiset ymmärrettävät, mutta turhauttavat toimenpiteet. Upinniemessä alokkaiden ensimmäinen viikko menee maskit naamalla pois lukien kun ollaan omassa tuvassa. Varsinkin näin silmälasipäisenä, maskien käyttö – vaikka syyn ymmärtää – on ärsyttävää, mutta kestää onneksi vain sen viikon.

Odotan, että iltavapaat lisääntyvät, niin pääsee esimerkiksi lenkille. Nyt ekan viikon ajan on muutenkin tarkempaa liikkumisen suhteen, kun on paljon tekemistä ja odotetaan tuleeko tartuntoja uudessa saapumiserässä ilmi. Pakkiruokailua meillä on tällä hetkellä joka toinen päivä.

Alokasjakson jälkeen olen miettinyt, että menisin laivastoon ja sinne paikkaa tavoittelenkin. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi tiedustelu ja merivartio. Jää nähtäväksi.

Ennen inttiä valmistuin lukiosta ja sain lakin. Intin jälkeen menen opiskelemaan jonnekin. Eiköhän se ajatus tule intin aikana, että minne. 

Ensimmäinen "gines" kestää kaksi ja puoli viikkoa, ja lomat kestävät siitä sitten viikon. Ekoilla lomilla aion mennä läheisten luo ja nähdä tyttöystävää. Varmaan nappaan joitakin lisävarusteita mukaan sitä varten, kun palaan takaisin.”