Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Oskari Aumo

Kaartinjääkäri Aatu Veikkola

Kaartinjääkäri Aatu Veikkola täyttää Puolustusvoimien ainoan copywriterin saappaat.

Puolustusvoimien uudet kasvot

Valtteri Vesarinne

Kaartinjääkäri Aatu Veikkolan varusmiespalvelus Pääesikunnan viestintäosastolla copywriterina on tarjonnut mahdollisuuden esiintyä Puolustusvoimien sosiaalisessa mediassa. Ensimmäistä kertaa lanseerattuun tehtävään täytyi käyttää luovuutta.

Kaartinjääkäri Aatu Veikkola / Copywriter / Kaartin jääkärirykmentti / TJ 21

On maanantai, kello lyö 05:30 ja Kaartin jääkärirykmentin erikoiskomennusjoukkueen varusmiehet heräävät tuvissaan. Aamupalan ja lenkin jälkeen kaartinjääkäri Aatu Veikkolan päivä lähtee käyntiin Helsingissä Lintulahdessa Pääesikunnan viestintäosastolla. 

Hänen tehtävänsä on Puolustusvoimien sosiaalista mediaa tuottavan mediatuotantotiimin copywriter.

– Tämä mun tehtävähän oli täysin uusi, minkä vuoksi pääsin itse aika hyvin kehittämään  sisältöä siihen. Nyt esiinnyn säännöllisesti Puolustusvoimien "mainoskasvoina" erilaisissa videoissa juontajana. Joskus esitellään Horneteja ja joskus koiranpentuja, hän avaa

Upinniemessä vietetyn alokaskauden aikana Veikkola päätti hyödyntää siviilipuolen taitoja ja kokemustaan, ja haki erityistehtäviin. Copywriterin tehtävän lisäksi häntä kiinnostivat myös toimittajan ja sisällöntuottajan hommat.

– Olen tehnyt ennen inttiä paljon esimerkiksi juontajan hommia eri tapahtumissa sekä podcasteissa. Osittain tämän taustan takia sain aika vapaat kädet luoda sitä omaa juttua, ja nyt sitten on syntynyt tämä "Kaartinjääkäri Veikkola" -sarja Instagramiin.

Veikkolan videot ovat menestyneet Instagramissa erittäin hyvin, sillä ne eroavat muusta Puolustusvoimien sisällöstä ennen kaikkea Veikkolan persoonan vuoksi. Videoihin halutaan tuoda persoonan myötä mukaan myös huumoria ja pirteyttä, vaikka aiheet liittyvätkin maanpuolustukseen.

– Kyllähän ne erottuvat joukosta. Ilta-Sanomat teki vähän aikaa sitten jutun minusta, ja MTV:n Kymmenen uutisten loppukevennyksistä tunnettu Mika Tommolakin on noteerannut videoni, Veikkola mainitsee. 

Veikkola on tuttu kasvo Puolustusvoimien Instagramissa. Kuva: Oskari Aumo

Komennuksia ympäri Suomen

Veikkolan mukaan ehdottomasti parhaita puolia hänen tehtävässään ovat olleet komennukset ympäri Suomen, joiden aikana kuvataan sisältöä Puolustusvoimien eri kanaviin.

– Koko viime viikko meni Lapissa, ja nyt voi levähtää taas hetken toimistolla. Seuraava komennus saattaakin olla sitten jo reserviin, mutta koskaan ei voi tietää jos ilmenee jokin mielenkiintoinen aihe mistä täytyy saada video nopeasti ulos, hän selittää.

Palvelus erityistehtävissä on myös näyttänyt Veikkolalle paljon sellaisia puolia Puolustusvoimista, joihin ei ihan kuka vaan pääse tutustumaan.

– Parhaat muistot ovat jääneet aivan ensimmäisestä keikastani sukellusvene Vesikolla Suomenlinnassa. Silloin kaikki oli uutta ja jännittävää, ja ensimmäinen "Kaartinjääkäri Veikkola" -video näki päivänvalon, hän muistelee.