Lauri Parviainen

Moottorimarssit aiheuttavat normaalia suurempia liikennemääriä 25.–30.11..

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus käynnistyi

Leevi Hormaluoma

Kaakko 19 käynnistyi 25.11. moottorimarsseilla kohti Kaakkois-Suomea.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Kaakko 19 järjestetään Kaakkois-Suomen alueella 27.11.–4.12.. Joukot harjoittelevat Valkealassa, Savitaipaleella, Taipalsaaressa, Mikkelissä, Mäntyharjussa, Lappeenrannassa, Haminassa, Kotkassa ja Porvoossa. Lisäksi harjoitustoimintaa on Etelä- ja Kaakkois-Suomen rannikkoalueilla sekä Saaristomerellä ja Suomenlahdella.

Maa-, Meri- ja Ilmavoimien, sekä Pääesikunnan, sen alaisten laitosten ja Rajavartiolaitoksen joukkoja osallistuu harjoitukseen yhdenaikaisesti parhaimmillaan 12000, joista varusmiesten osuus on 6200, reserviläisten 3200 sekä puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa 2600.

Vastuussa taisteluharjoitusvaiheesta ja harjoituksen yleisjärjestelyistä on Maasotakoulu, jonka lisäksi Maavoimista harjoitukseen osallistuu joukkoja Kaartin jääkärirykmentistä, Karjalan prikaatista, Maavoimien esikunnasta, Panssariprikaatista, Porin prikaatista, sekä Utin jääkärirykmentistä.

Merivoimien osallisuus näkyy rannikolla, kun harjoittelemaan saapuu laivasto- ja rannikkojoukkoja kaikista Merivoimien joukko-osastoista. Mukana kulkevat 10 taistelualusta, tukialuksia, komentoveneitä, sekä muun muassa rannikkotykistöä ja meritorjuntaohjuspatteri.

Ilmavoimat osallistuu Kaakko 19 -harjoitukseen yhteensä seitsemällä lentokoneella. Lentotoimintaa näkyy Hamina–Imatra–Savonlinna–Mikkeli–Jyväskylä–Lahti–Porvoo välisellä alueella sekä Saaristomerellä.
Ilmatoiminta tapahtuu harjoituksessa aikavälillä 25.11.–4.12. kello 8-18. Ilmavoimien lisäksi taivaalla nähdään maavoimien helikoptereita ja miehittämättömiä ilma-aluksia, sekä Rajavartiolaitoksen helikoptereita ja lentokoneita.

Seuraa harjoitusta osoitteessa: maavoimat.fi/kaakko-19