Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Puolustusvoimat / Valtteri Virtanen

Seppeleenlasku Jyväskylän sankarihaudoille aloitti juhlallisuudet.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus viettää 10-vuotisjuhlaansa

Riku Väisänen

Puolustusvoimien tietoteknisiä palveluita tuottava ja kyberpuolustukseen osallistuva johtamisjärjestelmäkeskus PVJJK viettää tänään 10-vuotisjuhlaansa. Virallinen vuosipäivä on 22. kesäkuuta puolustusministerin tehtyä päätöksen keskuksen perustamisesta 22. kesäkuuta 2005. Keskuksen toiminta käynnistyi 1. tammikuuta 2007.

Keskus juhlisti taivaltaan 15. kesäkuuta moninaisin seremonioin. Aamupäivällä PVJJK:n johtaja, eversti Mikko Soikkeli sekä esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jukka-Pekka Virtanen laskivat seppeleen Jyväskylän sankarihautausmaalle. Iltapäivällä järjestettiin päiväjuhla henkilöstölle ja kutsuvieraille.

– Päiväjuhla Jyväskylässä oli hieno tilaisuus, jossa henkilöstö sekä vieraat viihtyivät varsin hyvin. Päivästä jäi kokonaisuutena hyvä fiilis, luonnehtii eversti Mikko Soikkeli merkkipäivää.

Päiväjuhlan jälkeen juhlavieraat ja muu yleisö saivat nauttia merkkipäivänä järjestetystä Puolustusvoimien Suomi 100 - kesäkiertueesta. Kiertue esitteli kalustoa ja toimintaa yhteistyössä Nuku Rauhassa - kokonaisturvallisuushankkeen kanssa. Iltakuudelta päivä huipentui sotilassoittokuntien konsertteihin. Jyväskylän lisäksi 10-vuotispäivän juhlallisuuksia järjestettiin maakunnissa keskuksen toimialueilla.

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus toimii 18 paikkakunnalla ja henkilöstöä sillä on noin 400. Keskus on puolustusvoimauudistuksen jälkeen käynyt läpi merkittäviä muutoksia ja uudistuksia, joiden avulla PVJJK on päässyt tavoitteeseensa keskittyä sotilaallisen maanpuolustuksen kannalta keskeisiin palveluihin.

– Vastuualueemme kyberpuolustuksessa on puolustusvoimien yhteiset järjestelmät, jotka kuuluvat palvelutuotantoomme. Kyberpuolustus on alati kehittyvä ala ja sotilaallinen suorituskyky, jota me omalta osaltamme rakennamme. Työtä siis riittää, mutta luotamme, että kehitys tuo toimintaamme lisäresursseja, määrittelee Soikkeli.