Kuva: Tommy Koponen

Taitava kuvaaja saa puolivuotisen aikana loistavan lisän portfolioonsa, Kariola hehkuttaa.

Puolustusvoimat läpi linssin

Ville Riihonen

Ville Kariola on toinen Ruotuväen kahdesta kuvaajasta. Palveluspaikkaansa Pääesikunnassa Kariola kehuu todelliseksi näköalapaikaksi – eikä syyttä.

Ville Kariola / valokuvaaja / Ruotuväki-lehti / TJ 135

Suoritin p-kauden Upinniemessä. Hain sinne, koska se oli lähimpänä kotiani sijaitseva varuskunta. Tiesin heti palvelukseen astuessa, että aion hakea erityistehtäviin, koska se vastasi siviiliosaamistani ja -koulutustani. Koulutukseltani olen media-assistentti.

Halusin Ruotuväkeen siksi, että se vastaa kaikkein eniten oikeaa valokuvaajan työtä siviilissä. Ruotuväessä pääsee näkemään hienoja harjoituksia, paikkoja sekä monipuolisesti tekemään eri asioita. Jokainen puolustusvoimien valokuvaaja käy erityisen valokuvausmieskurssin, jolla opiskellaan ammattimaisesti valokuvaamiseen liittyviä seikkoja. Kurssi oli palvelukseni yksi ehdottomista kohokohdista.

Hauskaa kyllä, Upinniemestä kun tulen, viime aikoina olen päässyt erityisesti laivoihin liittyville komennuksille: kuvasin USS Porteria (Yhdysvaltojen laivaston ohjushävittäjä), kävin Rannikkolaivaston miinanraivaaja Vahterpäällä yön yli -komennuksella sekä myös juttukeikalla Tallinnassa. Ruotuväki on todellinen näköalapaikka puolustusvoimien toimintaan. Tässä hommassa pääsee hiomaan omia taitojaan entisestään, ja taitava kuvaaja saa puolivuotisen aikana loistavan lisän portfolioonsa.

Suosittelen Ruotuväkeä palveluspaikkana lämpimästi, jos kuvauskäsi on vakaa ja omaat silmää hyville kuvakulmille. Tätä mahdollisuutta ei todellakaan kannata missata!

Erityistehtävien johtajahaku on käynnissä 20.5.2018 saakka. Hae meille tänne Ruotuväkeen vaikka itse, tai vinkkaa tutulle johtajakoulutettavalle. Lue lisää varusmies.fi/erityistehtavat!