Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Peetu Oksanen

Vieraillessaan Santahaminassa kenraali Timo Kivinen keskusteli palveluksen aloittavien alokkaiden kanssa.

Puolustusvoimain komentaja tarkasti Kaartin jääkärirykmentin

Juho Lukkari

Kenraali Timo Kivinen oli tyytyväinen Kaartin jääkärirykmentin toimintaan ja yleisilmeeseen, kun sadat varusmiehet aloittivat maanantaina palveluksensa Santahaminassa.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen vieraili maanantaina 4. tammikuuta Kaartin jääkärirykmentissä Helsingin Santahaminassa. 

– Tarkastuskäynneillä saadaan todenmukaista tilannekuvaa varuskuntien toiminnasta. Jätettyäni prikaatin komentajan tehtävän Vekaranjärvellä en ole hetkeen käynyt joukko-osastoissa palveluksen aloittamispäivänä ja halusin tulla katsomaan, kuinka se etenee koronaolosuhteissa, Kivinen taustoitti käyntiään. 

Käynnillään puolustusvoimain komentaja tutustui muun muassa Uudenmaan aluetoimistoon, rykmentin keskusvarastoon sekä koronavirustartuntoja etsimään koulutettuihin koiriin. Kivinen vieraili myös 1. Jääkärikomppaniassa, missä hän jututti varusmiesjohtajia ja alokkaita. 

– Varusmiesten kanssa keskustellessa saa käsityksen heidän henkisestä tilastaan, joka tälläkin kertaa vaikutti olevan oikein hyvä, Kivinen totesi. 

Santahaminan porteista sisään asteli noin 800 alokasta, joiden palvelusta värittävät alkumetreistä lähtien Puolustusvoimien koronajärjestelyt. Erityisjärjestelyistä huolimatta palveluksen aloittaminen vaikutti sujuvan jouhevasti, ja kenraali oli alokkaiden ja henkilökunnan toimintaan tyytyväinen. 

– Toiminta vastasi sitä, miten asiat näissä oloissa pitää hoitaakin. Olosuhteista huolimatta perusjärjestelyt palvelukseen ilmoittautumisineen ovat isossa kuvassa hyvin samankaltaiset kuin yleensäkin. Hyvin oli valmistauduttu, ja kaikki sujui kuten kuuluukin, kenraali kiitteli.

Yhteensä noin 12 000 alokasta aloitti maanantaina palveluksensa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Heistä noin 9500 palvelee Maavoimissa.