Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Peetu Oksanen

Kenraali Timo Kivinen seurasi kilpailijoiden pistooliammuntoja.

Puolustusvoimain komentaja avasi Reservin ampumamestaruuskilpailut

Juho Lukkari

Reservin ampumamestaruuskisat avattiin lauantaina 22.8. Puolustusvoimain komentajan puheella Hälvälässä. Hälvälän lisäksi kilpailusarjoja järjestettiin tänä vuonna Kouvolan Tyrrissä.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen avasi 22.8. Reservin ampumamestaruuskisat Hollolan Hälvälässä. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin poikkeuksellisesti kahdella paikkakunnalla, kun osa sarjoista kilpailtiin Tyrrin ampumakeskuksessa Kouvolassa. Parhaaksi pistooliampujaksi valittiin Marko Talvitie; paras kivääriampuja oli Lauri Lauste. Vuoden 2020 yleismestaruuden voitti Kymenlaakson piiri. 

Avajaispuheessaan sekä sitä edeltäneessä tiedotustilaisuudessa kenraali kiitteli aktiivireserviläisiä ja peräänkuulutti reserviläistoiminnan maanpuolustuksellista merkitystä. 

– Haluan kiittää kaikkia Päijät-Hämeen reserviläisiä ja vapaaehtoisiin maanpuolustusharjoituksiin osallistuvia tärkeästä työstänne maanpuolustuksen eteen, Kivinen lausui. 

– On hienoa, että vapaaehtoisesti halutaan pitää yllä yksittäisen sotilaan tärkeintä taitoa, ampumataitoa. Arvokas panos teiltä maanpuolustuksen hyväksi. 

Tapahtumapaikalla keskustelua herätti erityisesti Hälvälän harjoitusalueen tulevaisuus, sillä toiminta-alue oli jonkin aikaa lakkauttamisuhan alla. Hiljattain on kuitenkin päätetty, että alue pysyy toistaiseksi käytössä, eritoten Puolustusvoimien tarpeen vuoksi sekä reserviläisaktiivisuuden ansiosta. 

– Muilla alueilla ei ole Hälvälän harjoitusalueen korvaavia toimintaedellytyksiä. Myös alueen reserviläiset ovat osoittaneet aktiivisuutta tilaisuuksien ja harjoituksien järjestämisessä, kenraali selitti. 

Puolustusvoimain komentajan lisäksi tapahtumaa oli lauantaina paikalla seuraamassa paikallisen joukko-osaston, Panssariprikaatin, komentaja, eversti Tero Ylitalo.

 – Joukko-osastot tukevat reserviläistoimintaa alueilla, välineillä ja kouluttajatuella. Toimimme ikään kuin mahdollistajina. Panssariprikaati toimii neljän maakunnan alueella, joten olemme lähes viikoittain jonkinlaisessa tapahtumassa osana, Ylitalo valotti joukko-osaston roolia. 

Reservin ampumamestaruuskisat on Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton yhteistyössä järjestämä reserviläistapahtuma, jossa kilpaillaan sekä pistooli- että kivääriammunnassa. Vuosina 2021 ja 2022 Reservin ampumamestaruuskisat järjestetään Kyrönpellon ampumaradoilla Mikkelissä.