Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Iikka Mutanen

Everstiluutnantti Karppisen mukaan kunnia viruksentorjunnasta kuuluu yhteisesti koko Puolustusvoimille.

Pandemian hallinta toi tunnustusta

Patrik Haverinen

Puolustusvoimat on tänään muistanut sotilasansiomitalilla neljää työntekijäänsä, jotka ovat torjuneet koronaviruspandemian leviämistä organisaation sisällä erityisen tehokkaasti.

Puolustustusvoimain komentaja on tänään myöntänyt neljälle henkilölle sotilasansiomitalin erityisen ansiokkaasta toiminnasta COVID-19-pandemian ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa Puolustusvoimissa. Palkittavat työntekijät olivat insinöörieverstiluutnantti Mika Karppinen Pääesikunnan logistiikkaosastolta, tiedottaja Ossian Hartig Pääesikunnan viestintäosastolta, everstiluutnantti Jere Vettenranta Maavoimien esikunnasta ja kapteeni Markus Virtanen Karjalan lennostosta.

Everstiluutnantti Karppinen kertoo kantavansa mitalia kunnialla. Hän muistaa myös muiden toimijoiden tärkeän osuuden viruksentorjuntatyössä, joka vaikuttaa kantaneen hedelmää.

– Tästä kunniasta kuuluu siivunsa jokaiselle Pääesikunnan osastolle, kuten myös kaikille joukko-osastoille ja eri tahoille Puolustusvoimissa. Muistelen muiden työtä lämmöllä, Karppinen toteaa.

Pandemian leviäminen ja rajoitustoimet ovat vaikuttaneet tavalla tai toisella koko yhteiskuntaan. Siten esimerkiksi varusmiespalveluksen järjestämisessä jouduttiin kohtaamaan ennennäkemättömiä tilanteita ja keksimään uudenlaisia ratkaisuja. Karppisen mukaan kuluneen vuoden tapahtumat ovat kuitenkin osoittaneet, että Puolustusvoimat kykenee toimimaan erinomaisesti kriisiajan organisaationa.

– Puolustusvoimat on hyvin varautunut ja pystyy tekemään ihmeellisiä asioita häiriötilanteessa.